Nieuwkoopse Kunstroute voor de tiende keer

Tien jaar de Nieuwkoopse Kunstroute CREDITS: Stichting Nieuwkoopse Kunstroute

Tien jaar de Nieuwkoopse Kunstroute CREDITS: Stichting Nieuwkoopse Kunstroute

Een jubileum is altijd mooi, of het nu een huwelijksjubileum is, een jubileum op het werk of voor een organisatie. Meestal wordt een jubileum groots gevierd en dat geldt ook voor de Nieuwkoopse Kunstroute. Een paar jaar geleden nam een groepje Nieuwkopers het initiatief om een kunstroute door Nieuwkoop, Noorden en Woerdense Verlaat te organiseren. Het resultaat is dat dit jaar voor de 10e keer tijdens het Pinksterweekeinde een kunstroute wordt gehouden.

Dit keer is de Kunstroute zelfs uitgebreid met de kernen Zevenhoven, Nieuwveen en Ter Aar. Het doel van de Kunstroute is in al die jaren niet veranderd: zoveel mogelijk mensen bekend maken met het kunstenaarsdorp Nieuwkoop. Veel lokale kunstenaars stellen daarom hun eigen atelier open voor het publiek en voor kunstenaars die geen mogelijkheid hebben om thuis te exposeren wordt een passende locatie gezocht. Deze tiende editie doen maar liefst 50 kunstenaars mee aan de Kunstroute.  Op 26 locaties verspreid over Nieuwkoop kunt u dan ook van een grote diversiteit aan kunstvormen genieten: van de traditionele kunstvormen tot de moderne hedendaagse kunst.

Op drie locaties bevinden zich galeries die ook aan de Nieuwkoopse Kunstroute meewerken: Galerie RDH Kunstwerken, Hoeve Rijlaarsdam en De Blauwe Meije. In Hoeve Rijlaarsdam is een speciale expositie ingericht van kunstschilder/tekenaar Henricus Rol, vooral bekend van de Verkade Albums, wellicht het meest bekend onder de oudere medemens. Jong talent is er ook, want leerlingen van het Ashram College exposeren hun kunstwerken tijdens de Kunstroute. De Kaleidoskoop vervult een centrale rol in de Kunstroute Nieuwkoop. De Kaleidoscoop bevindt zich aan De Verbinding 2, 2421 EX Nieuwkoop.  Daar is een overzichtstentoonstelling ingericht.  Van elke  deelnemende  kunstenaar wordt een kunstwerk tentoongesteld. Tevens kunt u hier informatie en gratis flyers krijgen van de Nieuwkoopse Kunstroute 2014 en zodoende een kijkje nemen op de Kunstroute.

De Nieuwkoopse Kunstroute wordt gehouden op 1e en 2e Pinksterdag, dus 8 en 9 juni aanstaande. De deelnemende locaties zijn geopend van 11.00 tot 17.00 uur.

Lees ook:‘s- Graveland in het teken van de kunst
Lees ook:185 kilometer lange kunstroute
Lees ook:Volg de jubileum-Kunstroute Leiden
Lees ook:De Bommelse Kunstroute: een wandeling vol inspiratie
Lees ook:100 jaar Statenkwartier vol eigentijdse kunst

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>