Koken met vluchtelingen samen met kunstenaar Tom I’Istelle

Tijdens het project HEADLINERS heeft Tom I’Istelle een mooie sculptuur gemaakt waarmee hij reageerde op de onbekende bestemming van vluchtelingen. Op 11 maart organiseert KOP in samenwerking met Mondiaal Centrum Breda een Meet the Makers waarin Tom meer zal vertellen over zijn werk. Maar dat is niet alles! Van te voren gaan we koken met vluchtelingen en samen met hen een hapje eten. De ideale manier dus om te proeven van andere culturen. Reserveer snel, want er is beperkt plek! 

Kunstenaar Tom I’Istelle vroeg zich af waar de oneindige reis van vluchtingen ophoudt. Blijft de vluchteling het eeuwige pakketje zonder bezorgadres? Deze gedachte visualiseerde hij in een sculptuur van een vluchteling gevangen in een pakketje dat al eeuwig onderweg is, bestemming (nog altijd) onbekend. Het kunstwerk was van 18 tot en met 24 januari te zien op het NS-station in Breda, omdat deze symbool staat voor een plek van aankomen en vertrekken. Ook tijdens de Cultuurnacht Breda op 22 januari was het werk van Tom te bewonderen voor de bezoekers.

Het werk van I’Istelle was onderdeel van het project HEADLINERS van KOP. Vier keer per jaar, eens per kwartaal verschijnt er ergens in het land een kunstwerk of interventie. Waar precies? Dat blijft een verrassing! Kunstenaars krijgen van KOP de opdracht met hun werk te reageren op een actueel, landelijk nieuwsfeit. Wat zijn de headlines die het landelijke nieuws beheersen? Waar vinden zij plaats? Aan de hand daarvan bepaalt de kunstenaar de plek waar hij zijn werk realiseert.

Het tijdschema is als volgt:
18.00: Koken met vluchtelingen
19.00: Samen een hapje eten onder genot van live-muziek
20.00: Meet the Makers met Tom I’Istelle

Kosten: €8,-
Locatie: Mondiaal Centrum Breda
Roland Holststraat 71, Breda
Je kunt reserveren door te mailen naar: [email protected]

BRON: Persbericht Kop.nu

Lees ook:Kunstenaar Tom I’istelle en de onbekende bestemming van vluchtelingen
Lees ook:Op surrealistische bouwsafari met kunstenaarscollectief Eddie The Eagle Museum
Lees ook:Wereldvluchtelingendag in S.M.A.K.
Lees ook:S.M.A.K. en Rode Kruis geven tekeningen van vluchtelingen uit
Lees ook:Kunstenaar Roel van Eekelen blaast De Faam nieuw leven in

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>