Kunstenaar Tom I’istelle en de onbekende bestemming van vluchtelingen

Het vluchten van mensen uit vrees voor oorlog en geweld is iets van alle tijden, maar recentelijk worden we weer overspoeld met beelden van vluchtelingen die alles achter laten en te voet of op gammele bootjes vertrekken naar een onbekende bestemming. De zoektocht naar veiligheid en geluk kan gezien worden als een oneindige reis, het continue verplaatsen van het ene land naar het andere en iedere keer als het geluk een stukje dichter bij lijkt te komen, doet de volgende verplaatsing zich weer aan. Kunstenaar Tom I’istelle visualiseert daarom de onbekende bestemming van vluchtelingen.

Kunstenaar Tom I’istelle vroeg zich namelijk af waar het ophoudt. Blijft de vluchteling het eeuwige pakketje zonder bezorgadres? Deze gedachte heeft hij gevisualiseerd in een sculptuur van een vluchteling gevangen in een pakketje dat al eeuwig onderweg is, bestemming (nog altijd) onbekend. Het kunstwerk zal vanaf vandaag tot en met 24 januari te zien zijn op het NS-station in Breda, omdat deze symbool staat voor een plek van aankomen en vertrekken. Ook tijdens de Cultuurnacht Breda op 22 januari zal het werk van Tom te bewonderen zijn voor de bezoekers.

Het werk van I’istelle is onderdeel van het project HEADLINERS van presentatieplatform KOP. Vier keer per jaar, eens per kwartaal verschijnt er ergens in het land een kunstwerk of interventie. Waar precies? Dat blijft een verrassing! Kunstenaars krijgen van KOP de opdracht met hun werk te reageren op een actueel, landelijk nieuwsfeit. Wat zijn de headlines die het landelijke nieuws beheersen? Waar vinden zij plaats? Aan de hand daarvan bepaalt de kunstenaar de plek waar hij zijn werk realiseert.

BRON: Persbericht KOP

Lees ook:Koken met vluchtelingen samen met kunstenaar Tom I’Istelle
Lees ook:Op surrealistische bouwsafari met kunstenaarscollectief Eddie The Eagle Museum
Lees ook:Kunstenaar Roel van Eekelen blaast De Faam nieuw leven in
Lees ook:Veilinghuis Breda veilt topstuk van Jan Theuns
Lees ook:Breda in de ban van de Cultuurnacht

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>