Kazimir Malevich voor kinderen

President van de Ruimte: Kazimir Malevich CREDITS: W-BOOKS

President van de Ruimte: Kazimir Malevich CREDITS: WBOOKS

Meestal zijn kunstboeken vooral gericht op volwasssenen. Kunst is echter net zo interessant voor kinderen.  Kinderen hebben nog een onschuldige blik op de wereld en zien de alledaagse dingen op een heel andere manier. Als er dan eens een boek verschijnt dat ook voor kinderen geschikt is, dan besteedt Kunst.blog.nl daar graag aandacht aan! In dit geval gaat het om een boek over Kazimir Malevich. 

Kazimir Malevich (Kiev 1878-Leningrad 1935) werd wereldberoemd door zijn schilderij Zwart Vierkant. Maar wat is er nou zo knap aan het schilderen van een zwart vierkant? Zou niet iedereen een zwart vierkant kunnen schilderen? Wat doen de futuristisch uitziende wezens op zijn schilderijen? En waarom ontwierp hij ook kostuums voor een opera? Kinderen vanaf 9 jaar kunnen in ‘Kazimir Malevich – President van de ruimte’ de wereld bekijken door de ogen van deze beroemde kunstenaar. Met het boek kunnen de kinderen het Russische boerenleven zien, ontdekken wat Malevich allemaal in de ruimte zag en de overwinning beleven van de “Toekomstmensen” op de zon!

Dit boek wordt uitgegeven door WBOOKS en is gepubliceerd in het kader van de tentoonstelling over Kazimir Malevich in het Drents Museum. Het is geschreven door kinderboekenschrijver Jan Paul Schutten, tweevoudig winnaar van de Gouden Griffel. Het boek kost 12,95 euro (ISBN: 9789462580480). Deze tentoonstelling is tot en met 15 maart 2015 te zien in het Drents Museum.

Lees ook:Kazimir Malevich in het Drents Museum
Lees ook:Malevich als inspiratiebron voor hedendaagse kunst
Lees ook:Matisse tot Malevich aan de Amstel
Lees ook:Oud-president George W. Bush exposeert met portretten
Lees ook:Kunst om van te dromen in Singer Laren

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>