Kunst app van de week: Sotheby’s

Aangezien er weer vele veilingen gepland staan bij Sotheby’s de aankomende tijd, zijn de apps die door Sotheby’s beschikbaar worden gesteld (zoals de catalogue app) bijzonder handig om informatie over de kunstwerken in te winnen alvorens een bod uit te brengen. Zo kun je met de catalogue app elke keer als er een nieuwe veiling gepland staat de preview van de catalogus op je iPad uitgebreid bekijken en met de reguliere Sotheby’s app kun je vervolgens zelfs een bod uitbrengen.

 

Sotheby's catalogue app Important Russian Art

Met de catalogue app kun je previews (die toch best uitgebreid zijn) van huidige en toekomstige veilingscatalogi bekijken. Naast duidelijke afbeeldingen van de kunstwerken, de geschatte waarde van het werk, achtergrondinformatie over de kunstenaar en het kunstwerk, kun je ook inzoomen op afbeeldingen om geen detail te hoeven missen. Alle informatie uit de catalogus, waaronder ook exclusieve essays, is overgezet zodat je het ook via de iPad kunt bekijken. Handig is dat in de inhoudsopgave wordt aangegeven op welke dagen je de expositie van de te veilen kunstwerken bij het betreffende Sotheby’s veilinghuis kunt bezoeken om de werken in het echt te zien en de conditie te kunnen beoordelen. Mocht je overigens nog niet goed op de hoogte zijn van alle regels rondom een veiling, hoe Sotheby’s te werk gaat als het een kunstwerk verkoopt en waar je mee te maken krijgt als je kunstwerken aankoopt via een veiling, dan kun je dat ook nog eens nalezen op je iPad.

Mocht je de Sotheby’s apps voor de iPad willen downloaden, dan kan dat hier. Ben je zelf onlangs nog een leuke app tegengekomen die je met anderen wilt delen, laat het me dan even weten door een email te sturen.

Lees ook:Kunst app van de week: Hammer Museum
Lees ook:Kunst app van de week: BRAFA
Lees ook:Kunst app van de week: Deutsche Bank Art Works
Lees ook:Kunst app van de week: NMoCa
Lees ook:Kunst app van de week: Wikipaintings

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>