Kunst app van de week: NMoCa

Hoewel ik het eigenlijk niet zo had gepland, is de kunst app van deze week ook weer eentje uit Korea. Waar de vorige app echter relatief beperkt was, pakt The National Museum of Contemporary Art uit Zuid-Korea (NMoCa) het grootser aan. Speciaal voor de iPad lieten ze een app ontwikkelen waarop je de catalogi van het museum kunt downloaden. Deze catalogi zijn behoorlijk aan de maat (ongeveer 400mb per deel) waardoor je er wel voor moet zorgen dat je genoeg ruimte op je tablet hebt.

De eerste catalogus bestaat uit twee delen en gaat over de 16 kunstenaars van het jaar die vanaf 1995 door het museum zijn geselecteerd.  Er lijkt echter iets fout te zijn gegaan, aangezien het tweede deel namelijk exact dezelfde inhoud als de eerste heeft. Ik neem aan dat het museum dit spoedig zal aanpassen. Zowel de app als het downloaden van de eerste catalogus zijn gratis en hierdoor zeker de moeite waard om eens te bekijken. Mocht je de gratis iPad app willen downloaden dan kan dat hier. Ben je zelf onlangs nog een leuke app tegengekomen die je met anderen wilt delen, laat het me dan even weten door een email te sturen.

Lees ook:Kunst App van de week: George Grosz in Dallas
Lees ook:Kunst app van de week: Monopol Magazine
Lees ook:Kunst app van de week: Museums UK
Lees ook:Kunst app van de week: Lux in Arcana
Lees ook:Kunst app van de week: Lichtfestival Gent 2012

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>