Kunstinfo via app

Het heeft er alle schijn van dat het internet en de mobiele telefonie de kunstwereld voorgoed gaan veranderen. Eerder berichtte ik al van de VIP Artfair, de eerste kunstbeurs die vanaf thuis te bezoeken is. Nu is er een app voor de iPhone die een bezoek aan de Pulse Contemporary Art Fair in New York een stuk eenvoudiger maakt. Als dit een succes blijkt, zou dit wel eens door andere kunstbeurzen kunnen worden overgenomen.

Met deze app voor de iPhone kunnen bezoekers een kunstwerk opnemen, waarna ze uitgebreide informatie krijgen over het werk en de kunstenaar. Vervolgens kan het werk eenvoudig worden gedeeld op Facebook, Twitter of via de e- mail. Ook kan het werk worden toegevoegd op een lijst met favorieten en uiteraard bestaat ook de mogelijkheid om snel contact met de galeriehouder contact op te nemen.

Mensen die benieuwd zijn naar deze app kunnen hem downloaden van http://collectrium.com/iphone of via de Apple App Store. En voor ik het vergeet, de Pulse Contemporary Art Fair begint morgen en duurt tot en met 6 maart.

Lees ook:Kunst app van de week: Wikipaintings
Lees ook:Kunst app van de week: Christie’s Biennale Guide
Lees ook:Kunst app van de week: PAN it
Lees ook:Online Art Fair – Fail of succes?
Lees ook:Kunst app van de week: Museums UK

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>