Roze Kunst Route in Eindhoven

Een Roze Zaterdag met een Roze Kunst Route LOGO: Roze Zaterdag Eindhoven

Een Roze Zaterdag met een Roze Kunst Route LOGO: Roze Zaterdag Eindhoven

De stad Eindhoven is dit jaar de gastheer voor Roze Zaterdag. Deze zaterdag gericht op homo-emancipatie vindt plaats op 5 juli, maar op 28 juni vindt al de Roze Kunst Route plaats in Eindhoven. Deze route zal in het teken staan van diversiteit en seksualiteit. 

Aan deze Roze Kunst Route werken onder meer het Van Abbemuseum, Galerie Contempo op de Kleine Berg en Galerie Nasty Alice in de Sint Antoniusstraat mee. Galerie Nasty Alice presenteert bij het Van Abbemuseum een performance van Hanneke Wetzer en Arnoud Rigter. Het Van Abbe toont vervolgens bij Contempo Galerie een vitrine met kunst van Lynda Benglis. Contempo Galerie exposeert weer bij Galerie Nasty Alice wandkleden van Jeroen Vinken, waar ook de expositie SEX is te zien.

Er is een compleet programma opgesteld voor de Roze Kunst Route. Dit programma start om 13:30 uur met een inloop in het Karel 1 museumcafé bij het Van Abbemuseum. Om 14.15 uur verricht wethouder Mary-Ann Schreurs het welkomstwoord, waarna om 14.30 uur richting Contempo Galerie wordt gelopen. Vanuit Contempo Galerie is om 15.15 uur het vertrek naar Galerie Nasty Alice, waarna om 16.00 uur het einde van het programma staat gepland. Overigens zijn Galerie Nasty Alice en Contempo Galerie ook tijdens het Roze Weekend geopend van 12:00 uur tot 17:00 uur.

Vorig jaar werd Roze Zaterdag gehouden in Utrecht. Toen kwamen er 55.000 bezoekers op af. Eindhoven organiseert dit jaar niet alleen een Roze Zaterdag, maar ook een Roze vrijdag en Roze zondag omheen, waardoor het een compleet Roze weekend wordt.

Lees ook:Kunstroute: GET LOST in Amsterdam
Lees ook:Eindhoven krijgt weer GLOW
Lees ook:75 jaar Van Abbemuseum
Lees ook:Idols voor amateurkunstenaars
Lees ook:Dutch Design Week @ Van Abbe

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>