Bowie-tentoonstelling leidt tot presentatie nieuwe vinyl-releases

Album cover shoot for Aladdin Sane, 1973 (detail) Design by Brian Duffy and Celia Philo, make up by Pierre La Roche Photograph by Brian Duffy © The David Bowie Archive and (under license from Chris Duffy) Duffy Archive Limited

Album cover shoot for Aladdin Sane, 1973 (detail)
Design by Brian Duffy and Celia Philo, make up by Pierre La Roche
Photograph by Brian Duffy
© The David Bowie Archive and (under license from Chris Duffy) Duffy Archive Limited

Dit najaar verschijnen nieuwe David Bowie vinyl-releases waaronder 2 exclusieve 7” singles ter gelegenheid van de tentoonstelling in het Groninger Museum. In totaal zullen er de komende maanden vier verschillende releases uitkomen. De legendarische track Space Oddity zal vanaf 2 oktober in beperkte oplage als 7” te verkrijgen zijn. Ook verschijnt op 13 november ter gelegenheid van het 40-jarig bestaan van de single, Golden Years in de vorm van een 7” picture disc. Vanaf de opening van de tentoonstelling David Bowie Is op 11 december, zijn de 7” van Amsterdam en Man of Words/Man Of Music exclusief verkrijgbaar in de museumshop van het Groninger Museum in respectievelijk oranje en blauw vinyl.

De tentoonstelling David Bowie Is beleefde zijn wereldpremière in het Londense Victor & Albert Museum. Daarna was de tentoonstelling nog te zien in Parijs en verblijd nu de inwoners van Melbourne. In totaal zijn er al meer dan een miljoen bezoekers naar de tentoonstelling geweest, en dat aantal blijft maar groeien. Van  11 december 2015 tot 13 maart 2016 zal David Bowie Is te bezichtigen zijn in het Groninger Museum. Meer informatie over de expositie is te vinden opwww.davidbowie-groningen.nl.

De single Space Oddity maakte in 1969 een enorme indruk op het wereldwijde muzieklandschap, evenals de megahit Golden Years. Beide nummers zullen opnieuw worden uitgebracht als 7” picture discs en maken onderdeel uit van Bowie’s 40th Anniversary reeks. Op Space Oddity zal als extra track het nummer Wild Eyed Boy From Freecloud staan, waar Station To Station bij de release van Golden Years is toegevoegd.

De vinyl-releases van Amsterdam en Man Of Words/Man Of Music zijn beschikbaar vanaf de opening van de tentoonstelling in de museumshop van het Groninger Museum. Amsterdam zal geheel in stijl op oranje vinyl uitkomen en bevat een live-versie van My Death als bonustrack, Man Of Words/Man Of Music is te koop als blauw vinyl.

BRON: Persbericht Groninger Museum

Lees ook:Nog een week en dan: David Bowie in het Groninger Museum
Lees ook:Kaarten Bowie Late Night zijn al uitverkocht
Lees ook:Groninger Museum maakt zich klaar voor tentoonstelling David Bowie
Lees ook:Groninger Museum plaatst rouwboek na overlijden David Bowie
Lees ook:Laatste maand van David Bowie is in Groninger Museum

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>