Wisselexpositie ‘Joep Nicolas’ in het Cuypershuis verlengd

Persfoto expo Cuypershuis Joep Nicolas, Zelfportret 1937 CREDITS: Cuypershuis, Joep Nicolas

Persfoto expo Cuypershuis Joep Nicolas, Zelfportret 1937 CREDITS: Cuypershuis, Joep Nicolas

In het Cuypershuis in Roermond is momenteel de tentoonstelling te zien over het leven en het werk van de befaamde Roermondse glazenier en kunstschilder Joep Nicolas (1897-1972). De bijzondere presentatie, maar ook zijn leven en werk inspireert de bezoekers, zo blijkt uit de vele reacties. Daarom wordt de tentoonstelling verlengd t/m 22 februari 2015.

In de wisselexpositie worden werken van Joep Nicolas uit de eigen kunstcollectie van Stichting 1880 getoond in combinatie met werken uit de gemeentelijke collectie, ondersteund door afbeeldingen en objecten uit de omvangrijke Nicolas-verzameling in het Roermondse Gemeentearchief. Bijzonder is tevens het bruikleen van het Maartensraam uit het Stedelijk Museum Amsterdam. Dit is een raam dat in één klap de glazenierskunst en de carrière van Nicolas volledig op zijn kop zette.

In een hedendaagse setting wordt het bijzondere leven en de indrukwekkende kunstenaarsloopbaan van Joep Nicolas onder de aandacht gebracht. De uiterst belangrijke en vernieuwende rol die hij voor het glazeniersvak heeft gespeeld, is daarbij een letterlijk middelpunt. Bij de wisselexpositie is een catalogus met aansprekende teksten en fraaie afbeeldingen verschenen. Deze is nog in de Museumwinkel te koop voor 9,95 euro.

 

Tentoonstelling Joep Nicolas

Verlengd t/m 22 februari 2015

Cuypershuis, Pierre Cuypersstraat 1, 6041 XG Roermond, 0475 – 359102, www.cuypershuisroermond.nl

Lees ook:Prinses Beatrix opent tentoonstelling Joep Nicolas in Cuypershuis
Lees ook:Hoe de stad Roermond aan haar museum kwam
Lees ook:Themarondleidingen ‘pronken met de stad’ in het Cuypershuis
Lees ook:Een sieraad voor de stad Roermond
Lees ook:Cuypershuis in de ban van het glas

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>