Themarondleidingen ‘pronken met de stad’ in het Cuypershuis

persbeeld wisselexpositie Een sieraad voor de stad - Cuypershuis Roermond

persbeeld wisselexpositie Een sieraad voor de stad – Cuypershuis Roermond

Tijdens de zomermaanden geven experts uit het culturele veld elk een unieke themarondleiding door de wisselexpositie “Een sieraad voor de stad”. De rondleidingen genaamd ‘pronken met de stad’ gaan in op diverse thema’s die een relatie hebben met het onderwerp van de wisselexpositie: het eerste Roermondse museum. Deelname aan een rondleiding is gratis, maar reserveren is wel gewenst.

De experts die te gast zijn en de dagen waarop zij aanwezig zijn, zijn de volgende:

Op zondag 19 juli: Conservator van de expositie Jeannine Hövelings vertelt over het ontstaan van het eerste museum van Roermond en over de inspanningen die de familie Cuypers hiervoor moesten leveren.

Op zondag 2 augustus: Kunsthistoricus Rob Dückers vertelt over het duurste collectiestuk in expositie: een wetboek uit 1340 met ingekleurde miniaturen en genaamd ‘Corpus Juris Civilis’.

Op zondag 16 augustus: Yvonne de Vries vertelt over de vrouwen die een grote rol speelden in het leven van kunstenaar Henry Luyten.

Op zondag 7 september: Kunsthistoricus Ruud Lammerink vertelt over de waarde van de schilderijencollectie die Henry Luyten schonk aan zijn geboortestad Roermond.

Op zondag 13 september: Cultuurhistoricus Bart Jan de Graaf vertelt over het maatschappelijk belang van musea vroeger, maar ook van nu.

De rondleidingen starten steeds om 14 uur en duren ongeveer 30 minuten. Deelname is gratis, maar vooraf reserveren is nodig. Dit kan via [email protected] of 0475 – 359 102. Er kunnen maximaal 15 personen deelnemen aan een themarondleiding. Interesse in een van deze themarondleidingen als (kunst)historische verdieping of voor een bijzondere vrienden- of familiedag? U kunt natuurlijk ook als groep een van deze experts reserveren voor een persoonlijke themarondleiding. Neem voor de kosten en voorwaarden contact op met het Cuypershuis, via 0475 – 359 102.

BRON: Persbericht Cuypershuis

 

Lees ook:Een sieraad voor de stad Roermond
Lees ook:Hoe de stad Roermond aan haar museum kwam
Lees ook:Wisselexpositie ‘Joep Nicolas’ in het Cuypershuis verlengd
Lees ook:Roermond in de ban van het Cuypersweekend
Lees ook:Prinses Beatrix opent tentoonstelling Joep Nicolas in Cuypershuis

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>