Dick Bruna in het Affichemuseum

In april dit jaar kreeg het Affichemuseum in Hoorn te horen dat ze mocht blijven op de oude, vertrouwde locatie. Het museum kon na een korting op de subsidie niet langer de huur van het monumentale pand opbrengen. Gelukkig werd een koper gevonden voor het pand waarin het museum gevestigd was en was er half mei een heropening, zodat we deze zomer gewoon van een prachtige zomertentoonstelling kunnen genieten. Deze zomer wordt namelijk de zomer van Dick Bruna in Hoorn!

Tot en met zondag 19 oktober zullen in het Affichemuseum werken van Dick Bruna getoond worden. Dick Bruna is vooral bekend als de maker van de kinderboeken over het konijntje Nijntje, maar is ook grafisch vormgever, tekenaar en schrijver van andere kinderboeken. Met Nijntje verkreeg Dick Bruna wereldfaam. Het konijntje Nijntje is onder deze naam bij ons bekend, maar elders in de wereld heet Nijntje Miffy, omdat Nijntje te moeilijk was om uit te spreken in andere talen. Wie graag weer eens terug wil naar zijn of haar kindertijd met Nijntje, en dat is goed mogelijk omdat de eerste versie van Nijntje in 1955 verscheen, kan dan ook het beste een bezoekje brengen aan het Affichemuseum en de prenten en affiches bewonderen.

Omdat bovendien 100 jaar geleden de eerste ‘grote oorlog’ uitbrak, zullen er ook affiches van Louis Raemaekers, bekend van zijn politieke prenten uit die periode, te zien zijn. In het najaar volgen de affiches van schilder Jan Toorop en zijn tijdgenoten.

Lees ook:Nijntje in het Rijksmuseum
Lees ook:Rembrandt, Degas en Nijntje in het Rijksmuseum
Lees ook:Feest met nijntje in het Centraal Museum
Lees ook:Ruud Lubbers opent Lintjesregen
Lees ook:Dick Bruna populair op internetveiling

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>