Winnaar Pixsea Oeuvre Award Guido Guidi exposeert in Nederland

Chioggia (Venezia), Italy, 06.04.2000, Chromogenic contact print from negative 8x10in. CREDITS: Guido Guidi

Chioggia (Venezia), Italy,
06.04.2000, Chromogenic
contact print from
negative 8x10in. CREDITS: Guido Guidi

Dit jaar werd de Pixsea Oeuvre Award toegekend aan de Italiaanse fotograaf Guido Guidi (Cesena, Italië, 1941). In het juryrapport werd hij een echte, zwarte parel van de hedendaagse fotografie genoemd, omdat zijn werk tot nog toe te weinig internationale erkenning kreeg. Geheel onterecht, voor wie de werken van Guidi kent. Het is dan ook een buitenkansje dat op dit moment Guidi’s werk ook in Nederland te zien is.

Huis Marseille, het Museum voor Fotografie in Amsterdam, exposeert werken van Guido Guidi tot en met 7 september. Guido Guidi studeerde architectuur in Venetië, maar is sinds de late jaren ’60 ononderbroken actief als fotograaf. Hij staat bekend als pionier van de nieuwe Italiaanse landschapsfotografie met een scherp oog voor de culturele en historische gelaagdheid van het eigentijdse, verstedelijkte landschap. Zijn bronnen zijn te vinden in de architectuurgeschiedenis, met name het werk van Carlo Scarpa, bij de Neorealistische Italiaanse film, en ook in de conceptuele kunst die in Italië sterk aanwezig is geweest. Zijn beeldsequenties zijn met een platencamera gemaakt en één op één afgedrukt. Het werk oogt klein, zeer precies, en het is tamelijk monochroom van kleur. In zijn beeldkeuzes en uitsneden weet Guidi zijn werk echter een ongelooflijk sterke, poëtische lading mee te geven.

De expositie wordt gehouden in samenwerking met Fondation Henri Cartier Bresson, Parijs (FR) en Museo d’Arte della città di Ravenna, Ravenna (IT). Tevens bereidt Mack een nieuwe publicatie van het werk van Guidi voor.

Lees ook:Mona Lisa wordt niet uitgeleend
Lees ook:KIJK! naar dit werk
Lees ook:Fabrieksarbeider bezit ongemerkt gestolen werken Gauguin en Bonnard
Lees ook:Klassiek tijdens Museumnacht in De Nieuwe Kerk
Lees ook:Foto’s van de straat door Joan Colom

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>