The Art Of The Brick: kunst met LEGO

The Art Of The Brick in Amsterdam EXPO BEELD: Amsterdam EXPO

The Art Of The Brick in Amsterdam EXPO BEELD: Amsterdam EXPO

De Amerikaanse kunstenaar Nathan Sawaya speelt graag met LEGO, maar zijn manier van spelen is niet zoals je zou verwachten. Sawaya maakt namelijk met LEGO-steentjes ware kunstwerken. En u kunt deze kunstwerken spoedig gaan bewonderen bij Amsterdam EXPO!

Vanaf 29 mei is Amsterdam EXPO namelijk het terrein van diverse kunstwerken gemaakt van LEGO. U kunt onder meer een zes meter lang T-Rex skelet van 80.000 steentjes bekijken, maar ook wereldwijd bekende kunstwerken van Da Vinci, Vermeer en Rembrandt in 3D en uiteraard gemaakt van LEGO. Vergaap u aan de Mona Lisa in LEGO, de Venus van Milo in LEGO of het Meisje met de Parel, ook van LEGO. In totaal zijn er 70 kunstwerken door Sawaya gemaakt, waar maar liefst meer dan 1 miljoen steentjes voor zijn gebruikt. Bij de tentoonstelling is ook een zogeheten Interactive Zone. Hier kunnen de bezoekers zelf een poging wagen een kunstwerk te maken van LEGO.

Lees ook:PostNL eert het vernieuwde Mauritshuis met nieuwe postzegels
Lees ook:Meisje met de Parel opent Mauritshuis
Lees ook:Vernieuwd Mauritshuis ontvangt direct 2.000 bezoekers
Lees ook:Kunstzinnige cadeaus voor Pasen en Moederdag
Lees ook:Dalí ontmoet Vermeer in het Mauritshuis

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>