PostNL eert het vernieuwde Mauritshuis met nieuwe postzegels

De postzegel van Ambrosius Bosschaert de Oude CREDITS: PostNL

De postzegel van Ambrosius Bosschaert de Oude CREDITS: PostNL

PostNL eert het vernieuwde Mauritshuis met nieuwe postzegels. In totaal worden er negen nieuwe postzegels uitgebracht  met daarop afbeeldingen van topstukken van het museum. Ook op de postzegel voor internationale bestemmingen komt één van de topstukken van het Mauritshuis te staan. Hierop krijgt het wereldberoemde ‘Meisje met de parel’ van Johannes Vermeer alle aandacht.

De postzegel met het ’Meisje met de Parel’ is dan voor de buitenlandse post, in samenwerking met het Mauritshuis komen er ook acht postzegels voor binnenlandse post. Hierop staan topstukken van Rembrandt van Rijn (zelfportret), Johannes Vermeer (Gezicht op Delft en Meisje met de Parel), Peter Paul Rubens (Oude Vrouw en Jongen met Kaarsen), Frans Hals (Lachende Jongen), Paulus Potter (De Stier), Carel Fabritius (Het puttertje) en Ambrosius Bosschaert de Oude (Vaas met bloemen in een venster) afgebeeld.

Lees ook:Meisje met de Parel opent Mauritshuis
Lees ook:Het Mauritshuis is klaar voor de toekomst
Lees ook:Gemeentemuseum Den Haag: Zes eeuwen kunst onder één dak
Lees ook:Meesters uit het Mauritshuis in Gemeentemuseum Den Haag
Lees ook:Gemeentemuseum toont topstukken uit Mauritshuis

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>