Kunstfotograaf Jan Stel exposeert in Amsterdam met ‘Manmade / no human

Jan Stel - Chambre du Commerce - Courtesy Eduard Planting Gallery

Jan Stel – Chambre du Commerce – Courtesy Eduard Planting Gallery

Eduard Planting Gallery in Amsterdam presenteert tot en met 5 november een expositie van de Nederlandse kunstfotograaf Jan Stel. Aanleiding is de lancering van zijn eerste boek ‘Manmade / no human’. De gelijknamige expositie toont de fascinatie van de fotograaf voor verlaten gebouwen met een karakteristieke architectuur.

In bijna twintig jaar heeft Jan Stel veel vergane glorie op de analoge en digitale camera vastgelegd. Daarvoor gaat hij op zoek naar intrigerende locaties en fotografeert het achtergelaten verleden met natuurlijk licht. De locaties die ooit bruisten van leven en bedrijvigheid zijn nu stil en zonder enige menselijke aanwezigheid.

Ronddwalen in de wondere wereld van verval. Door mensen bedacht, vormgegeven en gebouwd, maar nu door iedereen verlaten. Door de jaren heen heeft Jan Stel in binnen- en buitenland locaties gefotografeerd als een oude gashouder, staalfabriek, koeltoren, elektriciteitscentrale, wijnkathedraal en monumentale landhuizen. Jan Stel (1970) is autodidact en al van jongs af aan met beeld bezig. ‘Manmade / no human’ is zijn tweede solo-expositie bij Eduard Planting Gallery. Het autonome werk van Jan Stel is meerdere malen bekroond en eerder te zien geweest op kunstbeurzen als de KunstRAI, PAN Amsterdam, REALISME en Rotterdam Contemporary Art Fair.

De galerie is geopend van woensdag t/m zaterdag van 13.00 tot 18.00 uur aan de Eerste Bloemdwarsstraat 2 in Amsterdam.

BRON: Persbericht Eduard Planting Gallery

Lees ook:‘Past & Present Highlights’ – Photography by Marie Cécile Thijs
Lees ook:Terry O’Neill & Gered Mankowitz exposeren bij Eduard Planting
Lees ook:Galerie Eduard Planting toont werk van fotograaf Hans Withoos
Lees ook:Een koffer vol dromen met Dirk de Herder
Lees ook:Rock ‘n Roll met Terry O’Neill

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>