Extra graffiti door ‘Art in the streets’ tentoonstelling

Museum directeur Jeffrey Deitch over 'Art in the streets'

Het politiekorps van Los Angeles meldt dat graffitivandalisme in de wijk Little Tokyo sterk is toegenomen. Vooral de kantorengebouwen in de buurt van het Geffen Contemporary Museum lijken het te moeten ‘ontgelden’. De bedrijven hebben talloze nieuwe ‘tags en zogenaamde ‘graffiti bombs’ op kantorengebouwen, vuilnisbakken en lantaarnpalen aan de politie gerapporteerd. Dit lijkt in verband te staan met de opening van de “Art in the Streets” tentoonstelling aanstaande zondag in het Geffen Contemporary Museum. Het is de eerste keer dat Street Art in het museum te zien zal zijn. Graffiti kunstenaars van over de hele wereld zullen in het museum vertegenwoordigd zijn.

Afgelopen donderdag heeft directeur Jeffrey Deitch de tentoonstelling voor speciale genodigden geopend (die zondag voor het publiek opent). Er zullen onder andere werken van graffiti- en straatkunstenaars als Shepard Fairey en Fab Five Freddy te zien zijn. Het museum heeft echter ook last van ongewenste en ongeoorloofde acties van jonge ‘taggers’ die door museumdirecteur Jeffrey Deitch beschreven worden als “anarchistisch”.

Voor LAPD Officier Jack Richter is de maat vol. In een interview met LA Now zegt hij “We respect the rights to have an art exhibition, but we demand the security of other people’s property.” Deitch geeft aan dit type ongewenste graffiti activiteiten enigszins te verwachten is van jonge taggers. “It’s a language of youth culture, and we can’t stop it. It goes with the territory. ”

In de hoop om schade aan omliggende gebouwen en het museum te minimaliseren, heeft het museum wel maatregelen genomen in de vorm van extra beveiligingspersoneel. Het beveiligingspersoneel zal rondom het museum patrouilleren en ze zijn tevens geïnstrueerd een oogje in het zeil te houden op de omliggende gebouwen. (Bron: LA Times)

Aangezien de tentoonstelling hierna naar New York verhuist, kan men zich daar al op voorbereiden. Mogelijk  hebben de kunstenaars hun nieuwe werken in de buurt van het museum nu al op Street Art View gezet.

Lees ook:Jeffrey Deitch nieuwe directeur MOCA Los Angeles
Lees ook:Gemeente en museum betalen voor graffiti
Lees ook:Omstreden “Art in the Streets” tentoonstelling groot succes
Lees ook:De ontwikkeling van Street Art
Lees ook:Kunst TV – Video van graffiti in Londen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>