Omstreden “Art in the Streets” tentoonstelling groot succes

Een werk van Banksy bij "Art in the Streets" tentoonstelling

De tentoonstelling “Art in the Streets” (met graffiti en street art van bijvoorbeeld Banksy, Shepard Fairey en Space Invader), dat vanaf april in het Museum of Contemporary Art (MOCA) in Los Angeles te bezichtigen was, heeft een record aantal bezoekers getrokken. Hoewel het museum veel kritiek rondom deze tentoonstelling te verduren kreeg, bleken meer dan 200.000 mensen geïnteresseerd in een bezoek aan de tentoonstelling te zijn.

Afgelopen maandag was de laatste dag van de tentoonstelling en konden de bezoekersaantallen gemeten worden. Met deze tentoonstelling werd met 201,352 bezoekers een nieuw record gevestigd voor het MOCA, wat de Andy Warhol Retrospective tentoonstelling uit 2002 (met 195,000 bezoekers) van de eerste plaats verstoot.

 

Het MOCA geeft echter wel aan dat de vrije toegang op de maandagen (gesponsord door Banksy) de toename in bezoekersaantallen heeft bevorderd. Op maandagen kwamen er gemiddeld namelijk meer dan 4000 bezoekers op een dag, terwijl het museum de rest van de week gemiddeld 2,486 bezoekers per dag trok. Bovendien duurde de “Art in the Streets” tentoonstelling vier weken langer dan de “Andy Warhol Retrospective”.

 

Art in the Streets tentoonstelling in het MOCA

Ondanks alle negatieve kritiek op deze bijzondere tentoonstelling, kan directeur Jeffrey Deitch tevreden zijn met de resultaten en is hij goed op weg om zijn eigen doelstellingen te behalen: “It is my mission to increase MOCA’s attendance and to engage new audiences.” Een leuke bijkomstigheid is dat het museum er 2,500 nieuwe leden (of vrienden van het museum) bij heeft gekregen sinds de opening van de “Art in the Streets” tentoonstelling. (Bron: BBC, Huffington Post, LA Times, Artinfo)

Lees ook:Gratis toegang dankzij Banksy
Lees ook:Brooklyn Museum zegt “Art in the Streets” tentoonstelling af
Lees ook:Zo had Andy Warhol er nu uit kunnen zien
Lees ook:Warhol werk gekocht op afbetaling levert miljoenen op
Lees ook:Onontdekte werken Andy Warhol komen boven water

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>