Kunst Tiendaagse met een twist

Er blijken in Nederland al vele “Kunst 10daagses” te zijn, bijvoorbeeld in Bergen, Etten-Leur en Bronckhorst, maar nu is er een nieuwe in Groningen die van 17 t/m 26 juni zal plaatsvinden. In de hele provincie Groningen worden tijdens deze tiendaagse allerlei activiteiten en evenementen georganiseerd die niet alleen op kunst gericht zijn, maar ook op tuinen. Het concept is door Nederlandse tuinarchitecten ontwikkeld omdat Groningen vele bijzondere tuinen heeft zoals borgentuinen, kloostertuinen en slingertuinen. Je kunt genieten van hedendaagse kunst (o.a. in het Groninger museum), cultuur én kennismaken met Groningse tuinen.

Maya Wildevuur

Een van de hoogtepunten is de expositie over de tuinarchitectuurstroming ‘The Dutch Wave’ in het Openluchtmuseum Het Hoogeland te Warffum. Nederlandse tuinarchitecten als Ton ter Linden, Henk Gerritsen en Piet Oudolf hebben zo’n opvallende stijl dat het onder de naam ‘The Dutch Wave’ bekendstaat. Deze stijl heeft internationaal erkenning gekregen, waardoor het Londense Garden Museum hier een expositie over heeft ingericht die binnenkort in Nederland te zien is.

In de Hortus te Haren worden in de botanische tuin sculpturen van 22 beeldende kunstenaars uit de provincie getoond, de tentoonstelling Slingertuinen is te zien in de Vicarie in Midwolda en verschillende borgtuinen, slingertuinen en kloostertuinen dienen als podium voor kunst. Ook kun je het atelier van Maya Wildevuur in de Ennemaborgh te Midwolda bezoeken voor een schilderworkshop (wel vooraf aanmelden) of één van de vele galeries in de stad Groningen danwel in meer landelijk gebied zoals in het vestingstadje Bourtange bezoeken. Voor meer informatie over de activiteiten en evenementen kun je hier klikken.

Lees ook:Noorderzon 2011 van start
Lees ook:Open Tuinen Dagen Amsterdam
Lees ook:Cultuurmaand Leiden gaat 1 juni van start
Lees ook:Museum Dr8888 trapt Stijljaar 2017 af met César Domela tentoonstelling
Lees ook:Tussen Kunst & Koe

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>