Open Tuinen Dagen Amsterdam

Het derde weekend van juni mag iedereen weer verborgen binnenplaatsen en tuinen bezichtigen tijdens de Open Tuinen Dagen in Amsterdam. Tussen prachtige rozen zijn dikwijls ook mooie sculpturen in de tuinen van verschillende opengestelde Amsterdamse grachtenpanden te bewonderen. Dit jaar zullen er ongeveer 30 (ook niet eerder opengestelde) tuinen te bezichtigen zijn voor het publiek.

Het thema van de Open Tuinen Dagen is dit jaar: Koetshuizen en tuinhuizen. Verborgen achter de statige en indrukwekkende gevels en grachten bevindt zich namelijk één van de best bewaarde geheimen van Amsterdam. Deze binnentuinen, die normaal gesproken niet voor publiek toegankelijk zijn, bieden (buiten deze drie dagen om) een oase van rust en groen in de drukte van de stad. Tevens heeft We Like Art een expositie georganiseerd in het monumentale koetshuis van een besloten tuin aan de Keizersgracht. De wanden van het koetshuis zullen van plint tot plafond volhangen met (vriendelijk geprijsde) kunstwerken van zowel gevestigde kunstenaars als aanstormend talent.

 

Een echte aanrader dus, bovendien gaat de opbrengst van deze dagen naar het Grachtentuinenfonds. De Open Tuinen Dagen zijn van vrijdag 15 tot en met zondag 17 juni (de tuinen zijn geopend tussen 10.00-17.00 uur). Kijk voor meer informatie over een passe-partout op de website.

Lees ook:Plafond van Escher keert terug in Philips Museum
Lees ook:Kunst & Ambacht op Open Monumentendag 2015
Lees ook:Op geboortedag Karel Appel open huis
Lees ook:Jacques van der Smissen: Et Dieu, créa la femme
Lees ook:Laatste weekend ‘Made in de Kerkstraat’

1 Reacties // Reageer

One thought on “Open Tuinen Dagen Amsterdam

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>