Biënnale Lyon 2011

De biënnale van Lyon is reeds gestart. Voor deze elfde editie is de Argentijnse Victoria Noorthoorn de conservator en de titel van deze editie is: ‘A terrible beauty is born’, een verwijzing naar het gedicht Easter van W.B. Yeats. Aan de Biennale d’Art contemporain in Lyon doen 70 genodigde kunstenaars uit 24 verschillende landen mee, waarvan er 5 Nederland zijn geboren en getogen of er werken: Marlene Dumas, Robbie Cornelissen, Michel Huisman, Elly Strik en Hannah van Bart.

De biënnale voor moderne kunst wordt afgewisseld met de Biennale de la Danse (waarbij de oneven jaren telkens voor de kunstbiënnale zijn). Liefhebbers van moderne kunst komen tijdens deze biënnale zeker aan hun trekken. Zo zijn er naast de diverse tentoonstellingen, performances en installaties ook lezingen en flashmobs. Aan deze laatsten kun je zelfs deelnemen mocht je dat willen. Vernissage Tv was al op de biënnale en in de onderstaande video zie je een aantal hoogtepunten. Mocht je meer willen weten over de Biennale d’Art contemporain Lyon, die trouwens nog tot en met 31 december te bezoeken is, dan kun hier terecht. Overigens is er ook een android app die je voor $4.27 hier kunt downloaden.

Lees ook:Kunst app van de week: Musée des Beaux-Arts Lyon
Lees ook:Kunst app van de week: Christie’s Biennale Guide
Lees ook:Kunst app van de week: Wikipaintings
Lees ook:Istanbul is ‘The Capital of Contemporary Art’ tijdens biënnale
Lees ook:Biënnale Gelderland is klaar voor de Reload

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>