Kunst app van de week: Musée des Beaux-Arts Lyon

Aangezien er ook deze zomer genoeg mensen naar Frankrijk op vakantie zullen gaan heb ik deze week voor de nieuwe iPhone app van het Musée des Beaux-Arts Lyon gekozen. Dit museum in Lyon stelt met deze app diverse audiotours, wandelroutes, afbeeldingen van de meesterwerken en zelfs een 3D bezoek gratis ter beschikking.

Het Musée des Beaux-Arts Lyon beschikt over een bijzondere collectie werken van kunstenaars zoals Rubens, Monet, Rembrandt, Degas, Gauguin, Picasso en Bacon. Het leuke van deze app is dat je veel van de kunstwerken  tot in  detail kunt bekijken en dit niet alleen op de iPhone maar ook op Apple’s iPad.

Naast de afbeeldingen zijn er 11 audiotours die de geschiedenis van het museum en delen van de collectie bespreken. Bovendien zijn er vijf verschillende wandelroutes met een begeleidende video. Bij de wandelroutes kun je kiezen tussen routes langs schilderijen, sculpturen, topstukken uit de collectie, antiquiteiten of toegepaste kunst.

De app biedt verder de nodige praktische informatie zoals prijzen, openingstijden en de agenda voor de komende tijd. Mocht je de gratis app willen downloaden, dan kun je dat hier doen. Mocht je meer informatie over Lyon willen hebben, dan is bijvoorbeeld de Lyon startpagina een goed begin.

Ben je zelf onlangs nog een leuke app tegengekomen die je met anderen wilt delen, laat het me dan even weten door een email te sturen.

Lees ook:Kunst app van de week: Tefaf 2012
Lees ook:Kunst app van de week: Serralves Museum
Lees ook:Kunst app van de week: Wikipaintings
Lees ook:Kunst app van de week: Art de la Haute Joaillerie
Lees ook:Kunst App van de week: dMAPS (dOCUMENTA 13)

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>