Schilderij Norman Rockwell gevonden

Tijdens de opnamen van de Amerikaanse versie van de Antiques Roadshow is er gisteren een werk van de Amerikaanse schilder Norman Rockwell gevonden. De Antiques Roadshow is van oorsprong een Brits Tv-programma dat we in Nederland beter kennen als Tussen Kunst en Kitsch. Het werk van Rockwell, dat gisteren werd gevonden, komt uit 1919 en werd door de show getaxeerd op ongeveer een half miljoen dollar. Hoewel de meeste werken die worden getaxeerd bij dit soort shows alleen emotionele waarde hebben, komt het vaker voor dat er waardevolle kunstwerken worden gevonden. Enkele voorbeelden hiervan zijn:

  1. Dit jaar werd bij Tussen Kunst en Kitsch Het Kantwerkstertje van Joost van Geel gevonden. Dit werk was voor Nederland een recordvondst met een geschatte waarde van €250.000,-.
  2. In 2009 werd er bij de Amerikaanse versie van de show een werk van Clyfford Still gevonden met een geschatte waarde van $500.000,-.
  3. In 2008 werd er bij de Britse versie een maquette gevonden voor het sculptuur Angel of the North van Antony Gormley. Geschatte waarde van het werk was £1000.000,-.
  4. Bij de Canadese versie werd in 2004 het werk Eastward Ho! August 1857 van Henry Nelson O’Neil ontdekt. Dit kunstwerk had een geschatte waarde van $500.000,- CDN.

Lees ook:Museum Het Valkhof toont uitzonderlijk collier
Lees ook:Rockwell schilderij in het Witte Huis
Lees ook:De Antics Roadshow van Banksy
Lees ook:Degas en Picasso zorgen dat Christie’s veiling flopt
Lees ook:Christie’s verkoopresultaten vallen ook tegen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>