Internationale Museumdag van start

Officieel is het pas komende woensdag Internationale Museumdag, maar gisteravond werd er in Parijs afgetrapt met La Nuit Européenne des Musées. In Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland vieren ze het vandaag ook al groots. Het motto van dit jaar is “Museum and Memory”. Het ICOM (international Council of Museums) grijpt hiermee terug op de vraag wie er bepaalt wat we ons morgen herinneren. Het is dan ook niet verbazingwekkend dat het ICOM dit jaar samenwerkt met Unesco’s “Memory of the World” programma. Vorig jaar deden er ongeveer 30.000 musea in 95 landen mee aan deze dag. Hiervan waren er slechts 3000 uit Europa.

Het ICOM wil dit jaar de nadruk leggen op het Afrikaanse continent omdat de culturele bijdrage van dit continent bij veel mensen nog onbekend is en gepromoot dient te worden. Rondom de Internationale Museumdag  organiseert het ICOM ook verschillende andere activiteiten om het belang van musea te promoten. Een mooi voorbeeld hiervan is de “European Museum of the Year Award”.  Helaas is de internationale museumdag nog relatief onbekend en ik hoop dan ook dat Google dit jaar beslist om er inderdaad een Doodle voor te maken.

Lees ook:Google Doodle voor 33ste Internationale Museumdag? + De kunst doodles 2001-2009
Lees ook:Internationale Museumdag: tijd voor kunst Doodles
Lees ook:Google Doodle binnenkort in het museum
Lees ook:Google toont liefde voor kunst
Lees ook:Stichting Van Achterbergh-Domhof geeft bijdrage aan diverse musea

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>