Top-6 Kunstbeurs Tefaf 2010

Ruim 260 exposanten uit zeventien landen presenteren zich op de Tefaf in Maastricht. Dértigduizend kunstwerken en antieke objecten worden tentoongesteld op de beurs, die van vrijdag 12 tot en met zondag 21 maart 2010 kan worden bezocht.

Hieronder een kleine selectie van het duizelingwekkende aanbod. Een persoonlijke top-6:

Dat Rosa Mel Apibus - Anselm Kiefer

1. Dat Rosa Mel Apibus, schreef Anselm Kiefer rond de middelste cirkel op het reusachtige doek. “De roos geeft honing aan de bijen.” Kiefer maakte het bijzondere kunstwerk in 1996 onder andere van acrylverf, kalk, honingraat en zonnebloempitten. Het is te koop bij Ben Brown Fine Arts (stand 504).

UNT - Kiki Smith

2. UNT heet de sculptuur van Kiki Smith. De Amerikaanse kunstenares verwerkt zoveel politiek in haar kunst dat het je soms duizelt. Bovenstaand beeld van twee benen en twee handen is bovenal intrigerend. Het is te koop bij Beck & Eggeling (stand 436).

Zelfportret - Jean-Etienne Liotard

3. Rondreizend kunstenaar Jean-Etienne Liotard schilderde zichzelf rond 1773 in een vergelijkbare pose. Deze ets van enkele jaren later is wellicht nog mooier dan het schilderij. De ets is te koop bij Nicolaas Teeuwisse (stand 706).

Buddha Sakyamuni

4. Sakyamuni Boeddha is zelden fraaier verbeeld dan door de onbekende kunstenaar die dit beeld in de 8ste eeuw in Thailand vervaardigde. Het bronzen beeld is te koop bij Marcel Nies (stand 146).

Brain Piece -  Jonas Burgert

5. Het enorme Brain Piece werd in 2009 geschilderd door Jonas Burgert, de Duitse kunstenaar die ook buiten zijn landsgrenzen naam begint te maken. Het schilderij van vier bij vijf meter is te koop bij Haunch of Venison (stand 523).

Objeto construido - Joaquin Torres Garcia

6. Objeto construido van Joaquin Torres Garcia is zonder twijfel het wonderlijkste werk op de Tefaf dit jaar. Nadat Torres Garcia het in 1938 maakte, bleef het lang in familiebezit. Zijn knutselwerk inspireert tot allerlei hoogdravende overpeinzingen over kunst en flatgebouwen en minder verheven gedachten over speelgoed en krabpalen. Het is te koop bij Galerie Krugier & Cie (stand 439).

De Tefaf is te bezoeken van 12 tot en met 21 maart 2010 in het MECC in Maastricht. De beurs is dagelijks open van 11 tot 19 uur.

Lees ook:TEFAF 2014 trekt meer bezoekers
Lees ook:TEFAF 2015 trekt 75.000 bezoekers
Lees ook:Maastricht maakt zich op voor TEFAF 2015
Lees ook:Top 4 kunstbeurs Tefaf 2009
Lees ook:Juwelenroof op kunstbeurs Tefaf

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>