Voorjaarsvakantie in het Groninger Museum

LOGO Groninger Museum

LOGO Groninger Museum

Een deel van Nederland heeft vakantie en dus spelen de musea in Nederland in op deze vakantietijd. Een van de musea met een speciaal voorjaarsvakantieprogramma is het Groninger Museum. Er staan gedurende de vakantie diverse activiteiten op het programma. 

Iedere zondagmiddag  kun je een instaprondleiding volgen door de tentoonstelling Het geheim van Dresden – Van Rembrandt tot Canaletto. Een kaartje is op de dag zelf verkrijgbaar bij de kassa. Reserveren is niet nodig.
Tijd: Zondag 14.00 uur
Kosten: 3,00 euro (exclusief museumentree), kinderen tot 16 jaar gratis

Workshop: Je weet niet wat je ziet
Is het een zeemonster? Een grote tor? Of een nest van een prehistorisch dier? Je weet niet wat je ziet in de tentoonstelling van Maartje Korstanje. Na het bekijken van de tentoonstelling maken bezoekers van verrassende materialen hun eigen fantasiedier. De workshop is voor alle leeftijden.  Aanmelden is niet nodig.
Data: Dinsdag 24, woensdag 25 en donderdag 26 februari
Tijd: 14.00 tot 16.00 uur
Kosten: 2,50 euro (exclusief museumentree)

Zondagochtendconcert
Op zondag 1 maart verzorgen getalenteerde studenten van het Prins Claus Conservatorium weer een zondagochtendconcert. Dit keer spelen Naiara Ijurko Risco, Peter van der Zwaag en Tatsiana Khaleva, studenten van Johan Hoffman, prachtige klavecimbelmuziek. Het concert is onderdeel van een reeks zondagochtendconcerten op elke eerste zondag van de maand. Kaarten zijn op de zondagen zelf verkrijgbaar bij de kassa.
Datum: Zondag 1 maart
Tijd: 11.00 tot 12.00 uur
Kosten: 5,00 euro (exclusief museumentree)

Speurtochten
Speciaal voor kinderen heeft het Groninger Museum een speurtocht door Het geheim van Dresden (6 t/m 12 jaar) en de Art Trek (7 t/m 12 jaar). Aan de hand van allerlei opdrachten zoeken en kleuren zij hun weg door de tentoonstelling en door het museum. De speurtocht is gratis af te halen en de Art Trek is voor 2,50 euro te koop bij de informatiebalie.

BRON: Persbericht Groninger Museum

Lees ook:Paasconcert in Groninger Museum
Lees ook:Zomervakantie in Museum Prinsenhof Delft
Lees ook:David Bowie is langer in Groninger Museum
Lees ook:Voorleeszondagmiddag met Adriaan van Dis
Lees ook:Nog een week en dan: David Bowie in het Groninger Museum

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>