Valentijn in Hermitage Amsterdam

Foto: Evert Elzinga

Foto: Evert Elzinga

Wil je jouw geliefde verrassen met een bijzonder uitje op Valentijnsdag? Denk dan eens aan een Russian Valentine High-Tea in Hermitage Amsterdam. Reken op diverse soorten thee en een feestelijk glas cava bij Café-restaurant Neva en natuurlijk een mooie selectie van onder andere scones, hartige finger sandwiches, petit fours en een fruitsalade.

Een high-tea past perfect bij de tentoonstelling Dining With The Tsars die nog in Hermitage Amsterdam te zien is. Vanaf tsaar Peter de Grote en zijn handelsverdrag met China werd het theedrinken namelijk erg populair. Overigens verwacht Hermitage Amsterdam tijdens de Valentine High Tea op zaterdag 14 februari ook nog eens de 145.000e bezoeker te verwelkomen in de tentoonstelling Dining with the Tsars. Breekbare schoonheid uit de Hermitage. De tentoonstelling is nog te zien tot en met zondag 1 maart en biedt de laatste drie weken niet alleen de high-tea, maar ook nog een ander culinair, muzikaal en creatief nevenprogramma.

Voor de high-tea moet je rekenen op een prijs van 25 euro per persoon (excl. entree tentoonstelling). Reserveren via [email protected] of 020 5307483.

Zondag 15 februari kun je van 14.00 tot 16.30 uur een porseleinen bord beschilderen. Rondleiding en workshop voor 30 euro  per persoon(excl. entree tentoonstelling). Aanmelden via [email protected].

Zondag 22 februari kun je terecht in Marie Cornélies Muzikale Wereld vanaf 14.00 uur. Het betreft een speciaal concert geïnspireerd door het verslag van hofdame Marie Cornélie van Wassenaer Obdam van haar reis in 1824 naar St.-Petersburg. Door Gijs Nijkamp, bas; Irina Parfenova, piano; Harry-Imre Dijkstra, klarinet. Prijs: gratis op vertoon van een geldig entreebewijs voor Dining with the Tsars, reserveren niet mogelijk.

Zondag 1 maart is er vanaf 14.00 gedurende 2,5 uur een familieatelier, waarbij een interactieve rondleiding gevolgd wordt door het ontwerpen van je eigen bord in één van de ateliers. Prijs: 7,50 euro per persoon (excl. entree tentoonstelling). Informatie en aanmelding [email protected]

BRON: Persbericht Hermitage Amsterdam

Lees ook:Marie Cornélie en haar culinaire dagboeken
Lees ook:Hermitage Amsterdam verwelkomt 50.000e bezoeker Dining with the Tsars
Lees ook:Feestelijk korenweekend in Hermitage Amsterdam
Lees ook:Hermitage Amsterdam verwelkomt in 2014 375.000 bezoekers
Lees ook:Hermitage Amsterdam maakt winnaars tafeldekwedstrijd bekend

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>