Hermitage Amsterdam verwelkomt 50.000e bezoeker Dining with the Tsars

Cathelijne Broers en de heer en mevrouw Kuiperi CREDITS: Hermitage Amsterdam

Op maandag 10 november heeft de Hermitage Amsterdam de 50.000e bezoeker in de tentoonstelling Dining With The Tsars. Breekbare schoonheid uit de Hermitage mogen begroeten. De heer en mevrouw Kuiperi uit Nieuwegein waren de gelukkigen. Zij ontvingen uit handen van Cathelijne Broers, directeur van de Hermitage Amsterdam, de tentoonstellingscatalogus en een fles champagne, geleverd door ondersteunende relatie Taittinger.

Tijdens deze tentoonstelling zijn acht pronkserviezen, afkomstig van toonaangevende fabrieken als Meissen, Wedgwood, Sèvres en Gardner, te zien. Deze serviezen speelden een glansrol in de spectaculaire bal- en banketcultuur waar de Russische tsaren om bekend stonden. Maar liefst 1.034 serviesonderdelen en tafeldecoraties, opgesteld op authentiek gedekte tafels, tonen de betoverende grandeur van de diners en feesten in het Winterpaleis in St.-Petersburg. In deze jubileumtentoonstelling van de Hermitage Amsterdam wanen bezoekers zich te gast, alsof ze in bezit zijn van een keizerlijke uitnodiging, de trappen van het Winterpaleis bestijgen, de regels van de etiquette leren, zich opmaken voor het officiële bezoek. Vervolgens maken zij hun entree in de grote zaal waar de serviezen feestelijk staan opgesteld…

Dining With The Tsars is tot en met zondag 1 maart 2015 te zien.

 

Lees ook:De herontdekking van de gerechten van het tsarenhof
Lees ook:Tentoonstelling Expeditie Zijderoute trok ruim 173.000 bezoekers
Lees ook:Hermitage Amsterdam verwelkomt in 2014 375.000 bezoekers
Lees ook:Hermitage Amsterdam viert lustrum met servies van de tsaren
Lees ook:Tentoonstelling Dining with the Tsars verwelkomde 158.000 bezoekers

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>