Centraal Museum Utrecht introduceert rondleidingen voor mensen met Alzheimer

Onvergetelijk Centraal FOTO: Ivar Pel via Centraal Museum

Onvergetelijk Centraal
FOTO: Ivar Pel via Centraal Museum

Het Centraal Museum in Utrecht introduceert rondleidingen voor mensen met Alzheimer. De vrijwilligers van het museum zijn speciaal opgeleid om mensen met Alzheimer in groepsrondleidingen te helpen.

Deze opleiding hebben ze gevolgd via medewerkers van het Stedelijk Museum in Amsterdam en het Van Abbemuseum in Eindhoven. Deze twee musea verzorgen al langer speciale groepsrondleidingen voor mensen met Alzheimer en hun mantelzorgers. Elke laatste woensdag van de maand kunnen de deelnemers in een rondleiding op een ontspannen, positieve sfeer kunst bekijken en bespreken. De focus ligt daarbij op het positieve, creatieve en inspirerende; niet op de ziekte Alzheimer.

Dit jaar zijn de bijeenkomsten op 25 juni, 30 juli, 27 augustus, 24 september, 29 oktober, 26 november en 31 december. Kijk voor meer informatie hier.

Lees ook:Kunst geeft je vleugels
Lees ook:Kunst App van de week: Contemporary Gallery
Lees ook:Aziatische topchef André Chiang te gast in RIJKS®
Lees ook:Kinderen Kiki Lamers in Centraal Museum
Lees ook:ZomerExpo viert Valentijnsdag 2012

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>