Princessedag voor kinderen in het Keramiekmuseum

Princessedag 2013. Foto: Humphrey Paap

Princessedag 2013. Foto: Humphrey Paap

Op Hemelvaartsdag, donderdag 29 mei, organiseert Keramiekmuseum Princessehof een feestelijke dag voor prinsen en prinsessen van 4 tot 12 jaar: de Princessedag. Prinses Marijke is met haar gehele hofhouding aanwezig in een prachtig versierde Prinsentuin in Leeuwarden. Samen met de prinses zingen en dansen kinderen mee op vrolijke muziek. Bovendien kunnen ze deelnemen aan verschillende creatieve workshops en activiteiten.

Om half twee ‘s middags begint het programma met muziek en meezingliedjes, begeleid door de vrolijke muzikanten van het Kleitrioen swingende dansvoorstellingen van de meiden van Gymnastiekvereniging Goutum. Het feest begint echt wanneer prinses Marijke en haar koninklijke gevolg hun entree maken in de Prinsentuin. De prinses stelt het zeer op prijs als haar gasten er opgedoft en feestelijk uitzien. Hoe koninklijker de kleding, hoe beter. Kinderen die verkleed komen, mogen meedoen aan de modeshow. Een deskundige jury beoordeelt wie de mooiste kleding en presentatie heeft. De drie winnaars krijgen een leuke prijs. Verder zijn er allerlei kleine, creatieve workshops; van het beschilderen van porseleinen kopjes tot het knutselen van theepotkroontjes. Ook kunnen kinderen worden geschminkt, op de foto bij een statige hofkoets of meedoen met de theekransdans. Als het tijd is om even bij te komen met een kopje thee (of limonade), zijn er cakejes om te versieren met lekkere strooisels.

Princessedag is een jaarlijks terugkerend feest in de Prinsentuin in Leeuwarden voor kinderen in de basisschoolleeftijd. Het thema is ‘Op de thee’ en sluit aan bij de gelijknamige tentoonstelling die vanaf 6 september te zien is in het museum. Dit jaar wordt de dag alweer voor de dertiende keer georganiseerd door Keramiekmuseum Princessehof in samenwerking met Stichting Prinsentuinconcerten en De Koperen Tuin. Verschillende enthousiaste acteurs, muzikanten, vrijwilligers en museummedewerkers helpen mee om de dag echt koninklijk te maken.

Prinses Marijke Meu is een voorouder van onze huidige koning. Ze was regentes in Leeuwarden in de 18e eeuw. Haar eigenlijke naam was Maria Louise van Hessen-Kassel, prinses van Oranje Nassau. Het Keramiekmuseum Princessehof is gevestigd in haar stadspaleis.

Het programma duurt van 13.30 tot 16.00 uur. Deelname aan Princessedag is gratis. Aanmelden kan via [email protected].

Lees ook:Joost van den Toorn in dubbeltentoonstelling
Lees ook:Mondriaan Fonds draagt bij aan collectieprogramma’s zeventien kunstmusea
Lees ook:ONTHULLING: kunstwerk Passage de La Baleine
Lees ook:Gratis kinderactiviteiten in het Museumkwartier ’s-Hertogenbosch
Lees ook:Kris Callens wordt nieuwe directeur Fries Museum

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>