Op Tweede Paasdag naar het museum!

Pasen in het Museum in Bokrijk FOTO Bokrijk Genk

Pasen in het Museum in Bokrijk FOTO Bokrijk Genk

Het weekend van Pasen is eigenlijk traditiegetrouw een weekend dat je doorbrengt met je familie. Maar op Tweede Paasdag is dan vaak nog een dag over. Hele mensenmassa’s vertrekken naar de woonboulevard, stappen op de fiets en trekken er op uit of bezoeken een festival. Maar je kunt op Tweede Paasdag natuurlijk ook gewoon naar het museum.

Het museum is een ideaal uitje, omdat er vaak ook nog diverse activiteiten worden georganiseerd voor de bezoekers. Zo is er voor zowel jong als oud genoeg te beleven. Kunst.blog.nl zet graag zes museumtips in Nederland en België op een rijtje voor deze Tweede Paasdag!

Het Domein Bokrijk - Genk (België)

In Het Domein Bokrijk kun je in het Openluchtmuseum met het hele gezin een paasfeest beleven zoals dat honderd jaar geleden gebeurde. De Bokrijkacteurs nemen je mee terug in de tijd en de paasklokken trakteren de kleinsten op lekkere eitjes. Boeiende demonstraties en leuke paasworkshops waarop je je creatief kan uitleven, je hoeft je deze Tweede Paasdag niet te vervelen in Genk.

Kröller-Müller Museum – Otterlo

Op Tweede Paasdag, 21 april, is het museum weer geopend van 10.00 uur tot 17.00 uur. De beeldentuin is geopend tot 16.30 uur. Wegens een brand in het Nationale Park De Hoge Veluwe moest het museum zondag 20 april sluiten. De afgelopen uren is echter met man en macht gewerkt om de museumzalen weer in te richten, maar door de grote omvang van deze herinrichting zullen vandaag helaas niet alle kunstwerken weer te zien zijn. Dat is dus wel een factor om rekening mee te houden! Ook geldt dat alleen de ingangen van Otterlo en Hoenderloo geopend zijn, de ingang Schaarsbergen is tot nader order gesloten.

Groninger Museum – Groningen

Het Groninger Museum pakt altijd groots uit met Pasen. Twee jaar geleden was er de activiteit ‘Design een ei’, waarbij je zelf een ei kon ontwerpen. Dit jaar staat er een instaprondleiding gepland. Deze rondleiding gaat langs de hoogtepunten van het gebouw en de verschillende tentoonstellingen. De rondleider laat je kennismaken met tentoonstellingen die op dat moment in het museum te zien zijn. Je hoeft niet te reserveren en kunt zo instappen. Deze rondleiding start om 14.00 uur.

Panorama Mesdag - Den Haag

Een museum hoeft niet per definitie speciale Paas-activiteiten te ontplooien om een bezoek te rechtvaardigen. Sterker nog, Panorama Mesdag is gewoon altijd bijzonder, Pasen of niet. Bovendien is het museum in Den Haag gelegen en met een prachtige dag als vandaag is een bezoekje aan dit museum gemakkelijk te combineren met een dagje naar het strand van Scheveningen. Wie liever letterlijk rondkijkt in dit museum, kan ook de zomertentoonstelling van de Britse kunstenaar Patrick Hughes bezoeken.

BELvue Museum – Brussel

Van 10. 00 tot 17.00 uur is de paashaas op bezoek in BELvue! Hij zal er eieren verstoppen voor alle kinderen die het museum bezoeken! Om die te vinden, moet je in de zalen van het museum op zoek naar speciale dozen die aanwijzingen bevatten. Daarna kun je de plattegrond bijeen puzzelen dat je regelrecht naar de paaseieren brengt. In het museum kun je je verder verdiepen in de Belgische koloniale geschiedenis, maar ook in de tijdelijke tentoonstelling over Nelson Mandela en zijn 27 jaren gevangenschap op Robbeneiland.

Noordbrabants Museum – Den Bosch

Het Noordbrabants Museum biedt geen speciale Paasactiviteiten aan, maar wel diverse activiteiten voor de jonge museumbezoekers. Kinderen kunnen meedoen aan een safari-tekenspeurtocht en kunst leren bekijken door middel van het Museumrondje. Voor de volwassen bezoekers is er onder meer de tentoonstelling van Francis Bacon en de prachtige fotografie van Ruud van Empel.

 

Lees ook:Pasen: de activiteiten in musea
Lees ook:Paasconcert in Groninger Museum
Lees ook:David Bowie is langer in Groninger Museum
Lees ook:100.000e bezoeker voor tentoonstelling David Bowie is in Groninger Museum
Lees ook:100.000e bezoeker voor tentoonstelling Rodin – Genius at Work

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>