Koninklijk Paleis Amsterdam toont Dynastie van Oranje-Nassau

Koninklijk Paleis, Amsterdam, 17 januari 2012 CREDITS: Koninklijk Paleis Amsterdam

Het Koninklijk Paleis in Amsterdam toont dit jaar de Dynastie van Oranje-Nassau. Daarmee brengen de vele tientallen gezichten van leden van het Huis Oranje-Nassau het Paleis tot leven. Overigens is het bijzondere gebouw in het hartje van Amsterdam het officiële ontvangstpaleis van Z.M. de Koning en daarbuiten ook zoveel mogelijk opengesteld voor bezoekers. Het gebouw is daardoor altijd volop in gebruik.

Vorig jaar mocht het Koninklijk Paleis een recordaantal van 276.636  bezoekers ontvangen. De tentoonstelling  ’Dynastie, portretten van Oranje-Nassau’, die vanaf 2 juli 2016 te zien is, zal zeker weer vele bezoekers naar het Paleis trekken. Het oudst gedateerde portret uit circa 1550 toont Anna van Egmond, de eerste vrouw van Willem I  ’de Zwijger’. Het meeste recente is het inhuldigingsportret van Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima uit 2013. De portretten uit de Koninklijke Verzamelingen geven een overzicht van leden van de Oranje-dynastie door de eeuwen heen. Het aanbod varieert van ruit- en staatsieportretten tot familie- en kinderportretten. Het zijn echter geen spontane ‘kiekjes’ maar zorgvuldig uitgedachte voorstellingen vol symboliek passend in de lange traditie van het vorstenportret.

De tentoonstelling is te zien tot en met 25 september.

BRON: Persbericht Koninklijk Paleis Amsterdam via Perssupport

Lees ook:Het Rijksmuseum kleurt Oranje
Lees ook:Kunstenares Marte Röling krijgt Eremedaille
Lees ook:Rood-wit-blauw kunstbeeld van Oranje-Nassau in Heerenveen
Lees ook:Rembrandts Claudius Civilis keert terug in het Koninklijk Paleis
Lees ook:Van Gogh Museum steunt Oranje

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>