Release Ai Weiwei. Help mee!

Foto: Tate Modern

Veel duidelijker dan het Tate Modern in Londen zullen andere musea het niet snel kunnen verwoorden. Sinds gisteren staat er op de noordelijke façade duidelijk zichtbaar “Release Ai Weiwei”. Dit omdat er  nog steeds geen zicht is op een eventuele vrijlating van Weiwei. Het Tate toont al sinds afgelopen oktober de installatie “Sunflower Seeds” van de kunstenaar. Maar ook andere musea en kunstkenners zetten zich in voor de vrijlating van Ai Weiwei.

In The Guardian was er gisteren een ingezonden brief te lezen waarin, kunstenaars, kunsthistorici en curatoren, de Britse overheid oproepen om druk uit te oefenen op China om Ai Weiwei vrij te laten. Dapper zijn de kunstenaars Gao Brothers en Cao Fei, die werken en wonen in China. Zij riskeren door het publiekelijk ondertekenen van deze brief namelijk ook hun eigen vrijheid.

Het Guggenheim is daarnaast een tweetalige(Chinees en Engels) online petitie gestart die iedereen kan tekenen. Deze petitie is gericht aan de Chinese minister van Cultuur, Cai Wu. Hierin wordt opgeroepen tot de vrijlating van Ai Weiwei. Andere ondertekenaars zijn onder andere het MoMA, LACMA en uiteraard Tate Modern.

Petitions by Change.org|Start a Petition »

Lees ook:Ai Weiwei: een maand later
Lees ook:1001 Stoelen voor Ai Weiwei
Lees ook:Ai Weiwei: twee maanden later
Lees ook:Kunstenaar Ai Weiwei opgepakt
Lees ook:Walasse Ting overleden

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>