Centre Pompidou gaat roadtrip maken

Centre Pompidou (AFP, Jacques Demarthon)Het wereldberoemde Centre Pompidou, het centrum voor moderne kunst in Parijs, gaat in oktober met “Centre Pompidou mobile” op pad. “Centre Pompidou mobile” zal een klein museum worden, dat in tegenstelling tot de meeste andere musea, de kunst naar de mensen brengt in plaats van andersom. In totaal zullen er 15 werken van bekende kunstenaars zoals Picasso, Matisse en Braque ‘op pad gaan’.

De directeur van het Centre Pompidou spreekt van een wereldprimeur omdat er volgens hem niet eerder bekende moderne kunstwerken via een roadtrip naar de mensen toe zijn gebracht. Hoewel het project zeker een leuke en innoverende manier is om kunst naar de mensen te brengen, is het echter geen wereldprimeur omdat de tentoonstelling “America now and here” op 6 mei reeds is gestart.

Centre Pompidou mobile, Patrick Bouchain

De architect Patrick Bouchain ontwierp de constructie van het mobiele museum (dat er tent-achtig uitziet) van het Centre Pompidou dat in oktober aan haar rondreis zal beginnen. De eerste drie maanden zal het mobiele museum in Chaumont nabij Parijs te zien zijn. Vervolgens gaat het “Centre Pompidou mobile” naar het noorden, dan naar het westen om in het zuiden te eindigen. Om de drempel zo laag mogelijk te houden, zal de toegang gratis zijn en worden er acteurs gebruikt om de bezoekers te helpen de kunstwerken te begrijpen. (Bron: 20minutes en AFP)

Voor diegenen die Frans spreken is er nog een interessant filmpje (32 minuten).

Lees ook:Haags Gemeentemuseum leent topstukken van Centre Pompidou
Lees ook:Kunstenaars ruziën met Centre Pompidou
Lees ook:Meeste musea in Parijs weer open
Lees ook:Musea Parijs dicht door staking
Lees ook:Retrospectief van Martial Raysse in Centre Pompidou Parijs

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>