Frans Hals Museum ontvangt grote kunstschenking

Frans Hals, De vrolijke drinker, 1628-1630

Gisteren heeft het Frans Hals Museum te Haarlem een bijzondere schenking gekregen. Het museum wil zich nog niet uitlaten over de kunstwerken die geschonken zijn. Het zou echter wel om de grootste kunstschenking aan Nederlandse musea in de afgelopen jaren gaan.

Na het verwerven van een zeldzaam werk van de 17de eeuwse schilder Salomon de Bray in januari, kan het Frans Hals Museum binnenkort nog meer ‘nieuwe’ aanwinsten tonen. De officiële overdracht van de schenking zal op vrijdag 15 april plaatsvinden en burgemeester Bernt Schneiders van Haarlem zal hierbij aanwezig zijn. Op deze dag zal tevens bekend worden gemaakt om welke kunstwerken het gaat. De burgemeester heeft echter wel een tipje van de sluier opgelicht door het volgende te zeggen: ”het gaat om topstukken uit de 16e en 17e eeuw, werken van een omvang en kwaliteit zoals ze zelden op de kunstmarkt te vinden zijn.”(Bron: De Limburger)

Dit is een mooie opsteker in tijden van subsidiekortingen want Gemeente Haarlem wil vanaf 2013 behoorlijk bezuinigen op de subsidie die het museum krijgt.

Lees ook:Frans Hals Museum onthult geschonken kunstwerken
Lees ook:Frans Hals in het Metropolitan Museum
Lees ook:Frans Hals te koop/ verkocht
Lees ook:Hollandse Michelangelo in het Frans Hals Museum
Lees ook:Maak kennis met Frans Hals, het fenomeen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>