Rijksmuseum koopt Meisje met brede hoed

Meisje met brede hoed - Cesar van Everdingen (detail)

Het Rijksmuseum heeft dit Meisje met brede hoed gekocht. Het is geschilderd door Cesar van Everdingen, de 17de-eeuwse schilder die vooral bekend is geworden door zijn werk voor de Oranjezaal in paleis Huis ten Bosch.

Het Rijksmuseum meldde vrijdag dat het schilderij is gekocht op een veiling in Londen. Het hing tot nu toe in het huis van een familie in Wenen.

Omdat diverse gegadigden tegen elkaar opboden, steeg de prijs in december bij Sotheby’s tot recordhoogte: Ruim 1,3 miljoen euro! Er is nog nooit zoveel betaald voor een schilderij van Cesar van Everdingen. Voorafgaande aan de veiling verwachtte het veilinghuis minder dan 100 duizend euro.

Het zomerse schilderij is pas later dit jaar te zien in het Rijksmuseum. Het museum wil het doek eerst restaureren en van een oude vernislaag ontdoen.

Lees ook:Rijksmuseum toont eindelijk Meisje met brede hoed
Lees ook:Zeldzaam portret Anthonie van Dyck geveild
Lees ook:Werk Mondriaan levert toch geen recordprijs op bij Sotheby’s
Lees ook:Nederlandse kunstverzamelaars slaan slag bij veiling Gustav Leonhardt-collectie
Lees ook:Schilderij Mondriaan brengt mogelijk record op

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>