Hermitage heeft geldzorgen

De Hermitage aan de Amstel heeft geldzorgen, meldt Het Parool vandaag. Het nieuwe museum moest twee miljoen extra lenen bij huisbank Fortis om de aannemers voor de verbouwing te kunnen betalen.

De bank wilde deze extra lening alleen verstrekken na de belofte van de gemeente Amsterdam dat ze bijspringt als de Hermitage de twee miljoen niet voor oktober 2010 terugbetaalt.

Lees ook:Feestelijk korenweekend in Hermitage Amsterdam
Lees ook:Oude meester lijdt onder crisis
Lees ook:Topprijs voor Mondriaan van Yves Saint Laurent
Lees ook:Kunsthandelaar bedriegt toptennisser
Lees ook:Ondergronds tussen de Hermitage Amsterdam en de Hortus Botanicus

1 Reacties // Reageer

One thought on “Hermitage heeft geldzorgen

  1. Bas van der Plas

    Het dagblad Trouw weet 1 september 2009 op haar website te melden dat de Hermitage in Amsterdam toch duurder uitviel dan begroot en dat de gemeente Amsterdam moet bijspringen om een financieel probleem bij museum de Hermitage op te lossen.
    Bij de opening werd gesteld dat het Amsterdamse filiaal van de Hermitage (Amstelhof) een belangrijke bijdrage was aan de Nederlands-Russische culturele banden. Geldtekort hoeft daarin geen rol te spelen. Er zijn genoeg superrijke Russen die in de jaren 90 zoveel bij elkaar gegraaid hebben dat ze complete kunstcollecties of voetbalclubs kunnen kopen. Sommigen hebben het zelfs nog tot politiek asiel in Engeland gebracht. Die overschrijding van het budget van Amstelhof is voor hen slechts een zakcentje en de ‘nieuwe Russen’ kweken er wellicht weer wat goodwill mee…

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>