Cultuurminister weet niets van cultuur

Vlaamse kunstenaars lopen nu al te hoop tegen Joke Schauvliege, de nieuwe Vlaamse minister van Leefmilieu, Natuur en Cultuur.

Schauvliege is maandag toegetreden tot het nieuwe kabinet van Vlaanderen. De kersverse minister geeft ruiterlijk toe dat ze weinig benul heeft van cultuur. Tot verbazing van kunstzinnig Vlaanderen kon ze in haar debuutinterview geen boek noemen dat ze recent heeft gelezen. Ook bleek ze doorgaans voorbij te lopen aan het professionele theater.

“Geen enkele sollicitant zou zo’n jobinterview overleven”, aldus schrijver Tom Lanoye in onder andere dagblad De Morgen. Niet iedereen reageert even verblogen. Een enkele kunstenaar kan in ieder geval haar eerlijkheid wel waarderen.

Lees ook:Vlaamse kunst- en cultuursector kiest voor Kunst
Lees ook:Vlaanderen bij Beelden aan Zee
Lees ook:Vlaamse prijs voor Berlinde De Bruyckere
Lees ook:Rubens, Van Dyck en Jordaens reizen vanuit Vlaanderen naar Twente
Lees ook:Newsha Tavakolian wint Prins Claus Prijs 2015

1 Reacties // Reageer

One thought on “Cultuurminister weet niets van cultuur

  1. Frank

    De kritiek komt weer uit een goede hoek !!! Tom Lanoye ? Wie is dat ? Is dat een kunstenaar ? Ik wacht nog altijd op een goed boek – nog géén meesterwerk – van hem !!!!! Nog zo’n figuur, Gerard Mortier : heeft heel de klassieke operacultuur naar de knoppen geholpen; in de hoop dat de jongere generatie ook kwam kijken, heeft hij van elke opera iets belachelijk gemaakt, géén decors en veel kitsch (moderne uitvoering van een klassiek duel = paraplugevecht op de luchthaven).

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>