Eylem Aladogan wint kunstprijs Volkskrant

Eylem Aladogan is de winnaar van de de Volkskrant Beeldende Kunst Prijs 2009. Ze kreeg de prijs zondag van juryvoorzitter Hedy d’Ancona voor haar “gevarieerde, al zeer professionele oeuvre van beelden, installaties en tekeningen”.

Eylem Aladogan (Tiel, 1975) studeerde aan de Willem de Kooning Academie in Rotterdam en de Rijksakademie in Amsterdam. Een klein deel van haar werk is tot begin 2010 te zien in museum Boijmans Van Beuningen.

Zondag is ook het Vierkante Ei voor amateurkunstenaars uitgereikt. Fotograaf Bob van Brunschot kreeg deze prijs voor zijn foto van Peer Smulders, die in de slaapkamer van zijn boerderij een van zijn vier wekkers opdraait. Deze foto is “ontroerend in zijn intimiteit”, aldus de jury. Ook Leon Vrins viel in de prijzen. Hij kreeg de publieksprijs voor zijn schertsende schets van een groep mannen op de effectenbeurs.

Lees ook:Navid Nuur wint kunstprijs Volkskrant
Lees ook:Bram de Jonghe wint Volkskrant Beeldende Kunstprijs 2015
Lees ook:Floris Kaayk wint Volkskrant Beeldende Kunst Prijs 2014
Lees ook:Leonie Purchas wint Paul Huf Award
Lees ook:Juryvoorzitter prijst zichzelf

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>