Koningin Beatrix in brons gebeeldhouwd

De Gelderse beeldhouwer Lia Krol heeft een borstbeeld van koningin Beatrix gemaakt. Lia Krol (1956, Koninklijke Academie voor Kunst en Vormgeving, Den Bosch) deed dat in opdracht van André Welbergen, medewerker van een onderhoudsbedrijf voor straatmeubilair.

“Van de koningin moet een goed borstbeeld zijn”, zegt Welbergen in een verrassend interview in regionaal dagblad de Stentor. “We wandelen veel bij Paleis Het Loo en regelmatig ga ik het museum in. Dat vind ik prachtig. Ik hou van die schilderijen en beelden. Maar nergens zag ik mooie beelden van Beatrix. (…) En dan te bedenken dat Beatrix zelf beelden maakt!”

Omdat hij ook nergens anders een borstbeeld van Beatrix kon vinden, vroeg hij beeldhouwer Lia Krol een realistisch beeld te maken. “Ik zei tegen mijn vrouw: Eigenlijk moet er een beeld van Beatrix komen. Dat heeft ze verdiend.”

Het beeld, dat hem in totaal drieduizend euro heeft gekost, staat nu bij hem thuis naast de tv. Binnenkort stuurt Welbergen een brief aan de koningin in de hoop dat hij haar het beeld mag aanbieden. En zo niet? Dan blijft het voorlopig gewoon naast de tv staan, zegt Welbergen tegen journalist Herman van Amelsvoort van de Stentor. “Een ander zou zeggen: wat moet je er mee, maar ik ben er heel trots op.”

.

Klik hier voor meer kunstnieuws op kunst.blog.nl.

.

Lees ook:Beatrix in beelden in De Havixhorst
Lees ook:Kunst TV – Queen Mum in brons
Lees ook:Beeldje Beatrix geveild
Lees ook:Beeldhouwer Ruud Kuijer in Centraal Museum
Lees ook:Rijksmuseum koopt hazewindhond

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>