Musea gokken om een Renoir

Super Bowl

Vanavond is de finale van de Super Bowl in Texas, het grootste Amerikaanse sportevenement van het jaar. Nu zijn er twee Amerikaanse musea die een weddenschap hebben gesloten over de uitslag van deze wedstrijd, met als inzet een schilderij van Renoir en een van Caillebotte.

Het Carnegie museum en het Milwaukee Art Museum hebben een weddenschap gesloten. Beide musea hebben één van hun topstukken ingezet. Als de ‘Green Bay Packers’ winnen, dan krijgt het Milwaukee Art Museum het werk ‘Bathers with Crab’ van Pierre- Auguste Renoir te leen. Maar mochten de ‘Pittsburgh Steelers’ winnen, dan gaat Gustave Caillebottes ‘Périssoires sur l’Yerres‘ drie maanden naar het Carnegie museum om daar geëxposeerd te worden.

Pierre- Auguste Renoir, Bathers with Crab, ca. 1890- 1899

Het blijkt niet de eerste keer te zijn dat musea wedden om een beroemd kunstewerk tijdens de Super Bowl. Vorig jaar ging William Turners ‘The fifth plague of Egypt’ naar het New Orleans Museum of Art toen de ‘New Orleans ‘Saints’ wonnen. De blogger Tyler Green is degene die musea uitdaagt om beroemde kunstwerken in te zetten.

Gustave Caillebotte, Périssoires sur l'Yerres, 1877

Beide musea kunnen op deze manier hun collectie eventueel uitbreiden met een mooi nieuw werk. Ik ben erg benieuwd wie er zal winnen en of dit soort weddenschappen zullen overwaaien naar andere musea.

Lees ook:Uitslag Super Bowl
Lees ook:Amerikaanse musea lijden onder crisis
Lees ook:De 14 mooiste musea ter wereld volgens Travel + Leisure
Lees ook:Smithsonian American Art Museum maakt winnende games bekend
Lees ook:Meestervervalser speelt Renoir in nieuwe film

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>