Van Gogh Museum is klaar voor de nieuwe entree

De nieuwe entree van het Van Gogh Museum Fotograaf: Jan-Kees Steenman

De nieuwe entree van het Van Gogh Museum Fotograaf: Jan-Kees Steenman

Het nieuwe entreegebouw van het Van Gogh Museum gaat op 5 september open voor publiek. Ter ere van de opening is er op zaterdag 5 en zondag 6 september op het Museumplein een groots publieksevenement met 125.000 zonnebloemen die op zondag vanaf 16 uur gratis worden uitgereikt aan het publiek.Directeur Axel Rüger: “De bouw van onze nieuwe hoofdentree aan het Museumplein is voorspoedig verlopen. De oplevering valt geheel binnen de strakke planning van anderhalf jaar en het gestelde budget. Het glazen entreegebouw is voorzien van technische hoogstaande glasconstructies, installaties, moderne vloeren en wanden. Er is een nieuw ruim en licht ontvangstgebied met garderobes en een geheel vernieuwde museumwinkel met ruim 500 nieuwe producten. De nieuwe toegang, betere logistiek en dit grotere ontvangstgebied stellen ons in staat om meer bezoekers gastvrijer te ontvangen. Bovendien sluit het museum ook goed aan bij het veranderde Museumplein waarbij alle omliggende culturele instellingen hun entree aan de kant van het Museumplein hebben. Het transparante gebouw met state of the art glasconstructies is een verrijking van het Van Gogh Museum én het Museumplein.”

Met de overkapping van de voorheen verzonken lege ‘vijver’ aan de kant van het Museumplein, is het museum 800 m² rijker. Het nieuwe entreegebouw biedt veel voordelen. Door de verplaatsing van de hoofdentree naar de Museumpleinkant, sluit het Van Gogh Museum aan bij de andere twee musea aan het Museumplein. Zowel het Stedelijk Museum als het Rijksmuseum verplaatsten recentelijk de ingang naar de Museumpleinkant. Het nieuwe glazen ontvangstgebied verbindt het Rietveldgebouw met de tentoonstellingsvleugel zodat de twee museale gebouwen beter worden ontsloten. De extra 800 m² verbetert de bezoekersstroom en biedt meer ruimte voor een goede ontvangst en service aan bezoekers. Hierdoor is het museum beter uitgerust voor een groeiend aantal bezoekers in de toekomst. Bovendien is het nieuwe entreegebouw zo flexibel ingericht dat er meer mogelijkheden zijn voor het organiseren van grotere bijeenkomsten en ontvangsten.

Op het Willem Sandbergplein – het plein tussen het Stedelijk Museum en het Van Gogh Museum – is door de gemeente Amsterdam een ruime wachtzone ingericht. Daar kunnen bezoekers die nog geen (online) entreeticket hebben een ticket bij een van de kassa’s kopen. Het open en transparante glazen entreegebouw bestaat uit de allernieuwste technische ‘state of the art’ glasconstructies en vormt een opvallende tegenhanger van de solide buitenzijde aan het Museumplein. Zo bestaat de gevel uit 650 m2 koud gebogen glas met 30 glazen zogeheten dakvinnen tot 12 meter lengte en 20 glazen kolommen tot 9,4 meter hoog, in een draagconstructie van 65 ton staal. Bezoekers komen via een imposante glazen trap, modern verlichte roltrap of glazen panoramalift binnen in het ontvangstgebied met ruimte voor 2.200 jassen, 1.700 tassen, 1.450 audiotours en een vernieuwde museumwinkel. In de museumwinkel worden 500 nieuwe producten verkocht, waarvoor is samengewerkt met internationale A-merken zoals Jaeger LeCoultre, Gassan Diamonds, SMAAK en het Franse Pommery en een aantal Dutch designers die zich hebben laten inspireren door Van Gogh, waaronder Hester van Eeghen, Tord Boontje, Edward van Vliet en Studio Droog®.

BRON: Persbericht Van Gogh Museum

Lees ook:Van Gogh Museum krijgt nieuwe entree
Lees ook:Van Gogh Museum ontvangt miljoenste bezoeker
Lees ook:Van Gogh Jaar is goed voor Van Gogh Museum
Lees ook:Van Gogh Museum trekt 1,6 miljoen bezoekers in 2014
Lees ook:Zundertse corsobouwers vieren sterfdag Vincent van Gogh

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>