Lichtjesavond in Delft

Delft en het museum in het licht met VAK CREDITS: Museum Prinsenhof, VAK

Delft en het museum in het licht met VAK CREDITS: Museum Prinsenhof, VAK

Op 9 december is het Lichtjesavond in Delft. De binnenstad wordt sfeervol verlicht en traditiegetrouw worden de lampjes in de grote kerstboom op de Markt ontstoken. Net als voorgaande jaren hebben De VAK en Museum Prinsenhof Delft de handen ineengeslagen voor een gezamenlijke lichtjesavond. Meer dan honderd cursisten en hun docenten zullen muzikale optredens verzorgen op verschillende locaties in het museum.
De entree is aan de Oude Delft, waar bezoekers de Van der Mandelezaal binnenkomen. Onder het genot van een drankje kunnen zij hier luisteren naar diverse koren en ensembles. Via de Waalse kerk loopt men door naar de entreehal van het museum. De begane grond van Museum Prinsenhof Delft is tijdens lichtjesavond gratis toegankelijk. Bezoekers kunnen kennis maken met Willem van Oranje, Vader des Vaderlands en meer leren over zijn dramatische dood en nalatenschap.

Daarnaast is de Kapittelzaal geopend voor publiek. In deze zaal is het meesterwerk ‘Gezicht in de Nieuwe kerk’ van Hendrick van Vliet te bewonderen. Dit schilderij is al sinds 1953 in bruikleen bij Museum Prinsenhof Delft en de eigenaar heeft het schilderij nu te koop aangeboden. Het museum wil onder andere met behulp van crowdfunding het benodigde bedrag verwerven en roept iedereen op te helpen. Voor slechts € 20,- is het mogelijk een ‘stukje’ van het schilderij te kopen. Op www.prinsenhof-delft.nl/vanvliet staat hoe men een stukje bij kan dragen.

Ten slotte kan men nog een bezoek brengen aan Winkeltje Kouwenhoven. In het nostalgische pand aan het Sint Agathaplein worden diverse producten uit grootmoeders tijd verkocht. Winkeltje Kouwenhoven is met haar oud Hollands snoepgoed een ideale tussenstop voordat men de rest van lichtjesavond gaat bewonderen.

Lichtjesavond is te bezoeken tussen 19.00 en 22.00 uur.

 

Gezicht in de Nieuwe Kerk
Hendrick van Vliet

Noot voor de pers (niet voor publicatie bestemd)

Meer informatie & beeldmateriaal: Museum Prinsenhof Delft, Renate Pauw, Communicatie & Marketing, tel. 06-539 86 557, [email protected] / [email protected]

 

Lees ook:Museum Prinsenhof Delft koopt uniek meesterwerk uit de Gouden Eeuw
Lees ook:Museum Prinsenhof is klaar voor de Nacht
Lees ook:Museum Prinsenhof behaalt recordaantal bezoekers
Lees ook:Het Straatje van Vermeer: echt of fantasie?
Lees ook:Museum Prinsenhof Delft breekt records met Het straatje van Vermeer

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>