Herfstvakantie in het museum

Herfstvakantie in het Museumkwartier in Den Bosch CREDITS: Noordbrabants Museum, Stedelijk Museum 's-Hertogenbosch

Herfstvakantie in het Museumkwartier in Den Bosch CREDITS: Noordbrabants Museum, Stedelijk Museum ‘s-Hertogenbosch

Het is herfstvakantie en je kunt in je vakantie gerust een dagje naar het museum gaan. Terwijl buiten de blaadjes van de bomen waaien, kun je namelijk bij diverse musea terecht voor een speciaal herfstvakantieprogramma. Kunst.blog.nl wijst je in ieder geval alvast op twee van hen, het Noordbrabants Museum en de Kunsthal! 

In de Kunsthal kun je terecht voor diverse activiteiten. Volg workshops in het KunsthalLAB en ga op ontdekkingstocht met speurtochten door de tentoonstellingen. In de herfstvakantie is de Kunsthal extra open op maandag 20 oktober. Je kunt onder meer naar het Rozen-atelier (vanaf 7 jaar), waarbij je zelf een roos mag ontleden en geurbuideltjes kunt maken tijdens de Dr. Hauschka workshop in het KunsthalLAB. Dit kan op dinsdag 21 oktober, van 13.30 tot 15.30 u. Of ga voor de workshop Knutzzzzel een Bij (7 t/m 12 jaar). Ben jij een bezig bijtje en vind je knutselen leuk? Kom een bij knutzzzzelen in het KunsthalLAB! Bijen zijn ontzettend belangrijke dieren. Niet alleen omdat ze heerlijke honing maken en er lief uitzien, maar ook omdat ze altijd heel hard aan het werk zijn om planten te bestuiven. Zonder de bijen geen appels, peren, boontjes en tomaten meer. En geen honing. Deze workshop is op donderdag 23 oktober van 13.00 tot 14.00 u en van 14.30 tot 15.30. Voor deze workshop graag aanmelden via [email protected]. Wil je kijken wat de Kunsthal nog meer voor je in petto heeft? Kijk dan op de website.

Het Noordbrabants Museum en het Stedelijk Museum ’s-Hertogenbosch organiseren samen een kunstzinnig programma in de herfstvakantie (18 t/m 26 oktober). Iedere dag is er wat te doen en te beleven voor kinderen in de leeftijd van 4 t/m 15 jaar. Het volledige programma staat op de websites van de twee musea. Zelf doen en ervaren staat voor kinderen voorop. Jonge bezoekers gaan tijdens de workshops met vorm, kleur en materiaal experimenteren, tekenen, bouwen en ontdekken. Er zijn zeven verschillende workshops (papier marmeren, animatiefilm maken, verhalend tekenen, sculptuur bouwen, skelet maken, spel en dans, masker maken)  – iedere dag een andere mix. Alle inloopworkshops worden gratis aangeboden op vertoon van een geldig entreebewijs. Tot 18 jaar is museumbezoek gratis! Kijk voor alle informatie over de inloopworkshops op: www.hetnoordbrabantsmuseum.nl of www.sm-s.nl.

Lees ook:Gratis kinderactiviteiten in het Museumkwartier ’s-Hertogenbosch
Lees ook:Meivakantie vieren in de Kunsthal
Lees ook:Het Weekend van Everything in Kunsthal Rotterdam
Lees ook:Modeltekenen met mannelijk naakt in Zwolle
Lees ook:Kunstenfestival voor de allerkleinsten

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>