Armando Museum sluit haar deuren

Aanstaand weekend kun je nog voor de laatste keer de tentoonstelling Armando Biënnale Revisited en het Armando Museum in het Rietveldpaviljoen De Zonnehof te Amersfoort bezoeken (tot 27 november). Het museum kan namelijk niet langer in Amersfoort blijven en zal waarschijnlijk naar het landgoed Oud- Amelisweerd verhuizen.

Na de brand in het Armando Museum op 22 oktober 2007, toen deze nog in de 19e eeuwse Elleboogkerk gehuisvest was, wilde het museum graag terugkeren naar de Elleboogkerk. Het Armando Museum wilde de herbouw van de Elleboogkerk benutten om in de kerk een volledig nieuw en hedendaags museum te creëren dat beter dan voorheen toegerust zou zijn om het multidisciplinaire werk van Armando te exposeren. Helaas bleek dit niet mogelijk en werd de collectie tijdelijk in het Rietveldpaviljoen ondergebracht.

Interieur Armando Museum, tentoonstelling Armando Biënnale Revisited.

De Stichting Amersfoort in C / het Armando Museum werd in het leven geroepen om een geschikte alternatieve huisvesting voor de lange termijn te zoeken. Uiteindelijk is het besluit genomen om de Armando Collectie op landgoed Oud-Amelisweerd tentoon te stellen in een nieuwe en inspirerende culturele bestemming: Museum Oud-Amelisweerd. Het definitieve politieke besluit moet echter nog genomen worden. Eind 2011 verwacht het Armando Museum in ieder geval een positief besluit, die een heropening voor het publiek in 2013 mogelijk zal maken.

Dus je kan dit weekend nog tot zondag 27 november naar het Armando Museum en de tentoonstelling Armando Biënnale Revisited bezoeken voordat deze voor een langere periode de deuren zal sluiten.

Lees ook:Armando Collectie vindt nieuw onderkomen
Lees ook:Armando viert 85e verjaardag in stijl in MOA
Lees ook:‘Vruchten van het voorjaar. Nieuw werk van Armando’
Lees ook:In gesprek met Armando
Lees ook:Redding Panorama Mesdag nabij

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>