Hollandse Meesters in Kunsthal Rotterdam

Philip Akkerman, 1982 no. 20, 1982, 40x35, particuliere collectie. Nu in Kunsthal Rotterdam te zien tijdens "Akkermania"

Morgen opent er een nieuwe tentoonstelling met Hollandse Meesters in de Kunsthal te Rotterdam. Maar het zijn dan wel Hollandse Meesters in de 21ste eeuw, die in een reeks gefilmde portretten in hun atelier worden gevolgd. De eerste 15 films zijn vanaf morgen in de Kunsthal te zien; het is echter een ‘ongoing project’ met als doel om een hele generatie kunstenaars op beeld vast te leggen.

De geportretteerde kunstenaars zijn zowel op groot doek als in tien mobiele bioscoopjes te zien. Dit zijn: Philip Akkerman, Charlotte Schleiffert, Hans Aarsman, Erik van Lieshout, Teun Hocks, Iris van Dongen, Tjebbe Beekman, Herman de Vries, Jennifer Tee, Bertien van Manen, Koos Breukel, Berend Strik, Natasja Kensmil, Job Koelewijn, Jan Dibbets, David Bade en Henk Visch.

Deze ‘Hollandse Meesters’ werden door een commissie, bestaande uit Judith Cahen, Hans den Hartog Jager en Martijn Sanders, geselecteerd voor dit project. Het project is een initiatief van Michiel van Nieuwkerk en Ineke Hilhorst en het is een samenwerkingsproject tussen beeldende kunstinstellingen en regionale omroepen. Na de tentoonstelling zullen de films dan ook op regionale omroepen te zien zijn en deze zullen in de toekomst ook online tot onze beschikking staan. Dit project is nog tot 26 juni in de Kunsthal te zien.

Lees ook:Hollandse Meesters in de 21e eeuw Deel 3
Lees ook:Hollandse Meesters in de 21e eeuw
Lees ook:Henk Visch door het dak in Kunsthal KAdE
Lees ook:Première Hollandse Meesters in EYE op 23 januari
Lees ook:Hermitage Rusland brengt Hollandse meesters terug naar Nederland

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>