Rodin De Denker denkt weer te Laren

Rodin - De Denker ( Bron: Singer Laren)

De door bronsdieven zwaar beschadigde Larense Denker is gelukkig hersteld. In 2007 werd nagenoeg de hele Beeldentuin van Museum Singer in Laren leeggeroofd. De Denker, hét topstuk van de collectie Singer, werd twee dagen later teruggevonden. Het resultaat is vanaf vandaag te zien bij de tentoonstelling: Rodin De Denker denkt weer.

Twee jaar lang hebben deskundige restauratoren en metaal experts zich over de restauratie gebogen, onder begeleiding van Musée Rodin, de Universiteit van Amsterdam, het Instituut Collectie Nederland en het Rijksmuseum. Tussen het bewaarde werkmateriaal van Rodin vonden zij het originele gipsmodel van de Larense Denker. Met behulp van dit gipsmodel en de meest geavanceerde technologie is De Denker gerestaureerd.

De tentoonstelling ‘Rodin De Denker denkt weer’ is geheel gewijd aan dit wereldberoemde icoon van de beeldhouwkunst.  Na de aanslag in 2007 wordt het werk voor het eerst weer aan het publiek gepresenteerd.

De tentoonstelling loopt tot en met 22 mei 2011.

Lees ook:Koopt Singer een nieuwe Denker van Rodin?
Lees ook:Drie miljoen voor De Denker van Rodin
Lees ook:Kaartverkoop tentoonstelling ’Rodin – Genius at Work’ start 3 oktober
Lees ook:Curator’s Choice: Singer Laren
Lees ook:J. Paul Getty Museum blijkt koper beeld Auguste Rodin ‘uit Ede’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>