Beursschouwburg in de ban van audiovisuele kunst

nvitation to the voyage / L'invitation au voyage, video, 2014 CREDITS: Meggy Rustamova

nvitation to the voyage / L’invitation au voyage, video, 2014 CREDITS: Meggy Rustamova

De Beursschouwburg in Brussel is in de maanden oktober en november in de ban van de audiovisuele kunst. Gedurende twee maanden staan diverse exposities en performances op het programma, dat voor deze periode de naam The Kids Are All Right heeft meegekregen. 

De Beursschouwburg biedt kunstenaars en artiesten als Meggy Rustamova, Mario Pfeifer, Sarah Vanagt, Gerard-Jan Claes, Roy Villevoye, Jeremy Shaw en vele andere de kans om zich te uiten op hun manier over familiebanden. Hoe zit het met de kloof tussen generaties en de zoektocht naar het overbruggen van wat de ene generatie overlaat voor de andere? Wat gebeurt er als meerdere generaties samenkomen in één plaats? Hoe is het om op te groeien in Brussel, van jongs af aan tot ouderdom? Al deze vragen komen aan bod binnen het programma The Kids Are All Right.

Aanstaande vrijdag openen diverse exposities, zoals die van Meggy Rustamova. Het werk van Meggy Rustamova (1985) bestaat uit video’s, performances, installaties met een diepere poëtische laag, oftewel werken die perfect passen binnen The Kids Are All Right. Gedurende de expositie zal een video getoond worden onder de titel M.A.M (My Assyrian Mother), waarin de moeder van Rustamova de hoofdrol vertolkt. De video wordt gecombineerd met geschriften over fictieve karakters bedacht door de kunstenaar en fotografische geluidsinstallaties. De expositie Observations is te zien tot en met 28 november.

Eveneens vrijdag is de première van Full Service, een interactieve performance van Daniel Hellmann en Jacques van Poppel. Bij deze performance is alles mogelijk, de twee heren proberen het verlangen en de wensen van het publiek te verwezenlijken, mits men bereid is te voldoen aan de voorwaarden en een overeenkomst te sluiten.

Nog een bijzondere performance is die van Davis Freeman met Fathers & Sons. Hierbij is er de mogelijkheid om voor eens de waarheid te vertellen tegen je ouders. Alle goede maar ook de slechte kwaliteiten mogen geuit worden, maar daarbij geldt dat andersom ook de kaarten op tafel worden gelegd. Kortom, een performance waarbij de kloof tussen generaties daadwerkelijk wordt geuit.

Dit zijn slechts drie van de vele performances en exposities die de komende twee maanden in de Beursschouwburg te zien en te beleven zijn. Kijk voor het volledige programma hier.

BRON: Persbericht Beursschouwburg

Lees ook:Hans Demeulenaere en Emi Kodama in de Beursschouwburg
Lees ook:Kunstenares baart in galerie
Lees ook:S.M.A.K toont oud en nieuw
Lees ook:Kunst betaalt voor rekening ziekenhuis
Lees ook:Boijmans van Beuningen biedt Kunst4Kids

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>