Brussel krijgt nieuw museum voor moderne kunst

Het Atomium in Brussel krijgt er straks een blikvanger in de stad bij met het nieuwe museum FOTO: José van der Wegen

Het Atomium in Brussel krijgt er straks een blikvanger in de stad bij met het nieuwe museum FOTO: José van der Wegen

Brussel krijgt vanaf 2017 eindelijk weer een museum voor hedendaagse kunst. Dit museum wordt gevestigd in de Citroëngarage op het IJzerplein in de kanaalzone. Het museum zal worden gerealiseerd in samenwerking met de Franse autobouwer PSA Peugeot-Citroën. Het Brussels Gewest en de autofabrikant gaan het museum in de komende drie jaar samen ontwikkelen, waarna de overheid het beheer van het museum op zich zal nemen.

Volgens VRT Nieuws krijgt het museum een oppervlakte van ongeveer 15.000 m2. In eerste instantie zal de collectie moderne en hedendaagse kunst van de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België getoond worden in het musea. Deze collectie bestaat uit topwerken van onder anderen Pablo Picasso, Salvador Dalí, Henri Matisse, Francis Bacon en Joan Miró. Sinds januari 2011 heeft Brussel geen Museum voor Moderne Kunst meer. In die maand sloot het museum aan de Regentschapstraat de deuren, waarna de collectie opgeslagen werd in een depot. De collectie zal nog wel tijdelijk, voor het in het nieuwe museum te zien valt, worden ondergebracht in het Vanderborghtgebouw in de Schildknaapstraat.

Lees ook:Henri Matisse: ‘Cézanne is god’
Lees ook:Matisse en zijn cut-outs in boekvorm
Lees ook:Inbreker rooft 100 miljoen euro
Lees ook:Matisse tot Malevich aan de Amstel
Lees ook:De Stein collectie gereconstrueerd in Parijs

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>