De genomineerden in beeld: AT5 en de Amsterdamprijs voor de Kunst

De genomineerden voor de Amsterdamprijs 2015 CREDITS: Amsterdamprijs voor de Kunst via AT5

De genomineerden voor de Amsterdamprijs 2015 CREDITS: Amsterdamprijs voor de Kunst via AT5

Op 27 augustus worden de winnaars van de Amsterdamprijs voor de Kunst 2015 bekendgemaakt in Het Compagnietheater in Amsterdam. Het Amsterdams Fonds voor de Kunst (AFK) kent de prijs jaarlijks toe aan drie kunstenaars of instellingen die met hun werk een bijzondere bijdrage leveren aan de artistieke veelzijdigheid van de stad. In aanloop naar de uitreiking belicht AT5 alle genomineerden in speciale tv-uitzendingen.

De eerste tv-uitzendingen zijn al geweest, maar deze zijn nog wel te zien online. AT5 zendt de portretten van de genomineerden voor de Amsterdamprijs voor de Kunst 2015 uit van maandag t/m zondag om 16:50, 18:50 en 21:40 uur. De première was op maandag 10 augustus om 16:50 uur. In deze eerste AT5-aflevering stond het werk centraal van theatermaker, rapper en hiphopartiest Akwasi, genomineerd in de categorie ‘Stimuleringsprijs’. Deze week komen ook de andere genomineerden uit de categorie ‘Stimuleringsprijs’ voorbij, namelijk Stichting Nieuwe Helden en Splendor. In de week van 17 augustus volgen de genomineerden uit de categorie ‘Beste Prestatie’: Jakop Ahlbom, Renzo Martens en Merlijn Twaalfhoven. In de week van 24 augustus is er speciale aandacht voor Ivo van Hove en Jan Versweyveld. Zij krijgen de prijs in de categorie ‘Bewezen Kwaliteit’ hors concourstoegewezen. De uitzending rondom Van Hove en Versweyveld wordt in die week van maandag tot en met woensdag uitgezonden om 19.45 uur.

Op de website www.at5.nl/amsterdamprijs zijn alle AT5 uitzendingen over de genomineerde kunstenaars terug te kijken. Op 27 augustus besteedt AT5 ruime aandacht aan de winnaars van de Amsterdamprijs voor de Kunst 2015. De uitzenddagen voorafgaand aan de uitreiking zijn de volgende: 10 en 11 augustus – Akwasi, 12 en 13 augustus – Stichting Nieuwe Helden, 14 en 15 augustus – Splendor, op zondag zijn er herhalingen. 17 en 18 augustus – Jakop Ahlbom, 19 en 20 augustus – Renzo Martens, 21 en 22 augustus – Merlijn Twaalfhoven en op zondag de herhalingen. 24, 25 en 26 augustus – Jan Versweyveld & Ivo van Hove.

BRON: Persbericht AT5.

Lees ook:Genomineerden Amsterdamprijs voor de Kunst zijn bekend
Lees ook:Winnaars Amsterdamprijs voor de Kunst 2015 bekend
Lees ook:Genomineerden Amsterdamprijs voor de Kunst 2014 zijn bekend
Lees ook:Genomineerden Prijs voor de Jonge Kunstkritiek 2014 zijn bekend
Lees ook:Willem Jeths, Jeffrey Meulman en Moniker winnen Amsterdamprijs voor de Kunst 2014

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>